Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sammelvuo luotsaa lentismiehiä pitkään

Urheilu
 
Vesa Moilanen / lehtikuva
Tuomas Sammelvuo luotsaa lentopallomiehiä vuoteen 2020 asti.
Tuomas Sammelvuo luotsaa lentopallomiehiä vuoteen 2020 asti. Kuva: Vesa Moilanen / lehtikuva
Fakta

Olympiakarsinta

 Pelataan Berliinissä 5.–10. tammikuuta.

 Mukana kahdeksan Euroopan rankingin parasta maata, paitsi Italia, joka selvitti tiensä Rioon maailmanliigan kautta.

 Neljän joukkueen lohkot, joiden kaksi parasta selviävät välieriin.

 Turnauksen voittaja pääsee olympialaisiin, kakkonen ja kolmonen selviävät Japanin toukokuiseen maailmankarsintaan. Siellä jaossa on neljä paikkaa, joista yksi menee parhaalle aasialaisjoukkueelle.

 Paikkansa olympialaisiin ovat varmistaneet Italian lisäksi tilastoykkönen Brasilia, Yhdysvallat (5.) ja Argentiina (6.).

Tuomas Sammelvuo jatkaa Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajana. Vuodesta 2013 maajoukkueen peräsimessä toiminut entinen huippupelaaja kertoi keskiviikkona tehneensä 2+2-vuotisen sopimuksen Tokion vuoden 2020 olympialaisiin asti.

”Kiitos isosta luottamuksesta liitolle. Pohdin, onko tämä oikeasti sitä, mitä haluan tehdä. Keskustelin perheen kanssa, sillä aikaa tähän saa menemään niin paljon kuin haluaa. Ei asiassa kuitenkaan lopulta ollut epäilystäkään” Sammelvuo totesi.

”On todella levollinen ja kiitollinen olo.”

Kolme vuotta maajoukkueen peräsimessä on avannut Sammelvuon silmiä.

”Aika on mennyt kovin nopeasti, paljon asioita tapahtunut. Oppiminen oikeastaan määrittelee parhaiten tuota jaksoa. On löytynyt paljon asioita, joista en tiennytkään.”

”Tietyllä tapaa pitää aina muuttua, mutta toivottavasti en muutu toiseksi ihmiseksi, mitä olen ollut. Olen joutunut tutkimaan itseäni paljon aiempaa syvällisemmin.”

Sammelvuon ja maajoukkueen seuraava haaste on Euroopan olympiakarsintaturnaus, joka käydään Berliinissä 5.–10. tammikuuta.

Suomen lohkossa pelaavat maailmanlistan kolmonen Venäjä, Bulgaria (7.) ja tuore Euroopan mestari Ranska (10.). Muut joukkueet ovat isäntämaa Saksa (9.), Puola (2.), Serbia (12.) ja Belgia (21.)

Tie olympialaisten 12 maan turnaukseen on todella kivikkoinen, sillä vain turnauksen voittaja saa olympiapaikan.

Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet pääsevät vielä maailmankarsintaan toukokuussa Japanissa.

”Kovasti joukkuetta Berliiniin mietitään, ja nyt tarkastellaan pelaajien tilanteita. Ennen joulua kokoonnutaan yhteen, mutta joulu levätään”, Sammelvuo kertoo.

Hän myöntää, että Italian EM-turnauksesta pitää parantaa kaikilla osa-alueilla, mutta näkee, että Suomi voi menestyä kaikkia vastustajia vastaan.

”Minulla on huikeat fiilikset turnauksesta, ihmiset kyselevät koko ajan siitä. Se on olympiadin tärkein tapahtuma meille tähän asti. Italiasta jäi sopivasti hampaankoloon, tunne, että aina voidaan pärjätä.”

Sammelvuon uusi sopimus mahdollistaa sen, että hän voi maajoukkueen päävalmentajan tehtävän lisäksi toimia myös seuravalmentajana syksystä 2016 lähtien. Kyseeseen tulisi ensisijaisesti pesti ulkomaisessa huippuseurassa.

”Valmentajan polku on erittäin tärkeä. Ei niin, että minun olisi pakko päästä muualle, mutta se auttaa kasvamaan ja kehittymään valmentajana”, Sammelvuo sanoi.

”Pitää miettiä tarkkaan, jos sellainen mahdollisuus tulee.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!