Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän presidentti Putin vaatii tiukkoja toimia dopingia vastaan

Urheilu
 
RIA NOVOSTI
Presidentti Vladimir Putin usutti Venäjää pistämään dopingongelmansa kuriin ja tekemään yhteistyötä kansainvälisten antidopingtoimistojen kanssa.
Presidentti Vladimir Putin usutti Venäjää pistämään dopingongelmansa kuriin ja tekemään yhteistyötä kansainvälisten antidopingtoimistojen kanssa. Kuva: RIA NOVOSTI
Tästä on kyse

Wadan raportti aloitti dopingmyrskyn

 Kansainvälisen antidopingtoimiston Wadan maanantaina julkaiseman raportin mukaan Venäjän yleisurheilussa on toiminut järjestelmällinen dopingohjelma.

 Raportin mukaan Venäjän antidopinglaboratorio on syyllistynyt positiivisten dopingnäytteiden pimittämiseen ja hävittämiseen.

 Wada esittää Venäjän sulkemista määräajaksi pois kansainvälisestä yleisurheilusta mukaan luettuna Olympia-, MM- ja EM-kisat.

Venäjän presidentti Vladimir Putin suomi keskiviikkona Venäjän mainetta tahraavaan yleisurheilun dopingskandaaliin syyllistyneitä ja vaati, että Venäjä aloittaa omat tutkimuksensa, jotta asia saadaan selvitettyä perin pohjin, kansainväliset uutistoimistot kertoivat myöhään keskiviikkoiltana.

Putin myös usutti Venäjän urheiluviranomaisia tekemään mahdollisimman avointa yhteistyötä kansainvälisten antidopingviranomaisten kanssa.

”Venäjän on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta dopingongelmasta päästään eroon”, hän sanoi Sotšissa keskiviikkona, uutistoimistot Reuters ja AFP kertoivat.

”Venäjän täytyy suojella urheilijoitaan suoritusta parantavilta kielletyiltä aineilta”, Putin painotti.

Presidentti vaati dopingskandaaliin syyllistyneitä kantamaan vastuunsa tapahtuneesta. Dopingrangaistusten pitäisi olla henkilökohtaisia, ei kollektiivisia, hän totesi.

Putin halunneekin viimeiseen asti välttää tilanteen, jossa Venäjä maana suljettaisiin ulos kansainvälisistä kilpailuista jopa useiksi vuosiksi.

Ennen Putinin puhetta dopingskandaali sai Venäjällä yhä omituisempia piirteitä, kun paljastui, että järjestelmällisen dopingohjelman pääsuunnittelijaksi epäillyn lääkärin toimisto sijaitsee samassa rakennuksessa maan antidopinglaboratorion kanssa.

Maailman antidopingjärjestö Wada nimesi raportissaan tohtori Sergei Portugalovin Venäjän dopingohjelman pääsuunnittelijaksi.

Portugalov on entinen valtiollisen fyysisen kulttuurin ja urheilun tutkimuskeskuksen apulaisjohtaja. Wada epäilee hänen neuvoneen urheilijoita dopingin käytössä ja auttaneen myös pimittämään positiivisia dopingtestituloksia.

Portugalovin toimisto sijaitsee Moskovassa Venäjän antidopinglaboratorion kanssa samassa katuosoitteessa, uutistoimisto Reuters kertoi. Antidopinglaboratorion johtajaa Grigori Rodtšenkoa Wada epäilee jopa 1 400 dopingnäytteen hävittämisestä.

Reutersin tietojen mukaan Portugalovin johtama tutkimuslaitos ja Rodtšenkon laboratorio ovat tehneet läheistä yhteistyötä antidopinglaboratorion perustamisesta lähtien.

Portugalovin ja Rodtšenkon tiedetään myös osallistuneen useisiin konferensseihin ja urheilijatapaamisiin yhdessä.

Reutersin toimittaja ei tavoittanut keskiviikkona Portugalovia kommentoimaan epäiltyä yhteistyötä. Tiistaina kerrottiin, ettei hän enää työskentele tutkimuskeskuksessa. Reutersin puheluun vastannut laboratorion työntekijä ei kuitenkaan tiennyt, miksi tai milloin Portugalov oli lähtenyt. Portugaloviin ei saatu yhteyttä myöskään sähköpostitse.

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko kertoi tiistaina, että Rodtšenko oli eronnut tehtävistään. Keskiviikkona koko antidopinglaboratorio suljettiin eräiden tietojen mukaan puoleksi vuodeksi.

Jo ennen Putinin puhetta ministeri Mutko vakuutti, että Venäjä ottaa käyttöön merkittäviä uusia toimia dopingin kitkemiseksi urheilusta. Yhtenä vaihtoehtona hän esitti dopinginkäytön kriminalisointia. Dopingista kärynneet voitaisiin asettaa rikosoikeudelliseen vastuuseen, Mutko sanoi Reutersin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!