Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ari-Pekka Liukkonen joutuu sydänleikkaukseen: ”Edessä voisi olla oma henkilökohtainen kilpailukykyloikka”

Urheilu
 
Vesa-Matti Väärä HS
Ari-Pekka Liukkonen
Ari-Pekka Liukkonen Kuva: Vesa-Matti Väärä HS

Uimari Ari-Pekka Liukkonen joutuu sydänleikkaukseen rytmihäiriöiden takia. Mies kertoo asiasta blogissaan.

Rytmihäiriöt tulivat ilmi Tampereella tehdyissä astmatesteissä, kun Liukkosen syke nousi 220:een reilun viiden minuutin juoksutestin jälkeen.

”Itse astmatestin tuloksena oli odotetusti se että keuhkoputket ovat turvoksissa ja sairastan Astmaa, mutta se suuri löydös olikin se että jo lapsesta asti korkealle kohoavat sykkeet johtuvatkin sydämen sähkötyshäiriön aiheuttamista sydänkohtauksista eikä esimerkiksi pituudesta”, Liukkonen kertoo.

Lääkäri ehdotti Liukkoselle leikkaukseen menoa jo ennen 18. marraskuuta alkavia SM-kisoja ja joulukuussa vuorossa olevia EM-kisoja.

Lopulta Liukkonen ja lääkäri päättivät siirtää leikkausta tehtäväksi EM-kisojen jälkeen, koska kyseinen rytmihäiriö ei ole terveydelle vaarallinen.

”Kardiologien mukaan kyseessä on heille normaalihoitotoimenpide. Kaikesta vakuuttelusta huolimatta operaatio tietysti jännittää ehkä hieman pelottaakin, mutta toiveissa on että kun sydän ja keuhkot saadaan terveiksi ja toimimaan kuten niiden kuuluisi ja esimerkiksi palautuminen tehostuu, voisi edessä olla oma henkilökohtainen kilpailukykyloikka.”

Lyhyen radan EM-uinnit kilpaillaan Israelissa joulukuun alussa, ja paluun jälkeen Liukkosella on vuorossa leikkaus.

”Kun kisoista on maanantaina 7.12. illalla kotiuduttu, voidaan ajatukset kääntää heti keskiviikkona odottavaan sydänoperaatioon, joka toivottavasti sujuu ongelmitta ja mahdollistaa entistä paremmat eväät Rion olympiavalmistautumiselle”, Liukkonen toteaa.

Liukkosen paras saavutus on MM-pronssi pitkän radan 50 metrin vapaauinnissa vuoden 2014 Berliinin kisoissa. Lisäksi hän oli uimassa vapaauinnin sekaviestipronssia vuonna 2012 Ranskan Chartresissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!