Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin entinen omistaja Salonoja: ”Pitää katsoa, onko mitään tehtävissä”

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Terhi Ylimäinen
Bluesin entinen omistaja Jussi Salonoja Espoon areenalla vuonna 2013.
Bluesin entinen omistaja Jussi Salonoja Espoon areenalla vuonna 2013. Kuva: Terhi Ylimäinen

Ari Virtanen HS

Liigajoukkue Bluesin entiselle omistajalle, liikemies Jussi Salonojalle tuli yllätyksenä, että verottaja on hakenut keskiviikkona Bluesin taustayhtiötä konkurssiin.

”Kyllä se vähän yllätti. On puhuttu, että asiat on pitänyt olla kunnossa. Enhän minä tiedä siitä, mitä siellä on sisäisesti tapahtunut”, Jussi Salonoja kertoi torstaina.

Salonojan mukaan hän ei ole saanut tietoa Bluesin tilanteesta tai siitä, millaisia ratkaisuja Bluesin taustayhtiön Jääkiekko Espoo Oy:n omistajat yrittävät etsiä tilanteeseen.

Bluesin ahdinkoon kytkeytyy myös Espoon Areenat Esar Oy:n yrityssaneeraushakemus. Halliyhtiö Espoon Areenat on 1,34 miljoonaa euroa velkaa Salonojan omistamalle Tapiolan Monitoimiareena Oy:lle. Miten käy, jos et mahdollisesti puolla Esarin yrityssaneeraushakemusta?

”Kysymyshän on siitä, miten uskoisin siihen yrityssaneeraukseen? Miten he pystyisivät kääntämään sen yhtiön voitolliseksi ja saamaan liiketoiminnan kannattavaksi? Jos he pystyvät esittämään järkevät perusteet, totta kai sitä pitää puoltaa. Sanotaan näin, että epäilen sitä, kun olen sitä nähnyt muutaman vuoden”, Salonoja sanoi.

Mikä on näkemyksesi siitä, miksi Blues on tässä tilanteessa?

”Joukkueen huono menestyminen ja yleisökato, jonka takia ei ole saatu myytyä mainostiloja. Ne kolme asiaa kulkevat käsi kädessä”, Salonoja sanoi.

Salonojan mukaan Espoossa on rakennettu liian kalliita joukkueita suhteessa tuloihin.

Millaisia tunteita koet, kun katsot espoolaisen jääkiekon ahdinkoa?

”Ikävältähän se tuntuu, mutta outoa, että se kääntyy negatiiviseksi asiaksi minua kohtaan niin, että minä olisin heidät laittanut ahdinkoon. Aina on pyritty pitämään Blues elossa. Totta kai olisi hyvä, että löydettäisiin ratkaisuja, joilla se jatkuisi”, Salonoja sanoi.

Salonoja on kertonut esittäneensä ratkaisuja Espoon Areenat Esarin ja Jääkiekko Espoon talousvaikeuksiin.

”Olen ehdottanut tukipaketteja, joilla vanhoja velkoja siirrettäisiin tulevaisuuteen. Silloin minun pitäisi tietenkin päästä vaikuttamaan yhtiön tulevaisuuden tuloihin. Minulla oli tarkoitus tulla lähemmäs Bluesia. Uskon enemmän omiin näkemyksiini ja tekemiseeni kuin siihen, että rahoittaisin jonkun ulkopuolisen asioita”, Salonoja kertoi.

Salonojan mukaan nykyisten omistajien tekemiset eivät toimi kummassakaan yhtiössä. Espoon Areenat Esarin vastaus tuli Salonojalle perjantaina, kun kun yhtiö jätti Espoon käräjäoikeuteen yrityssaneeraushakemuksen.

Millaisia intressejä sinulla on vielä Bluesia kohtaan?

”Minun pitää jatkaa keskusteluita. Varmaan liigan ja Bluesin kanssa yhteistyössä pitää katsoa, onko tässä mitään tehtävissä. Haluan nähdä, mikä se tilanne on. Jos se vyyhti on todella vaikea, sitten sitä ei voi pelastaa”, Salonoja sanoi.

Onko mahdollista, että neuvottelet lähipäivinä Jääkiekko Espoon kanssa?

”Katsotaan, jos he soittavat minulle.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?