Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pari kontaktia takana, Räikkönen kiisti silti riidat Bottaksen kanssa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
THOMAS PETER / Reuters
Kimi Räikkönen sai selvitellä suhdettaan toiseen suomalaiseen F1-kuskiin Valtteri Bottakseen.
Kimi Räikkönen sai selvitellä suhdettaan toiseen suomalaiseen F1-kuskiin Valtteri Bottakseen. Kuva: THOMAS PETER / Reuters

Heikki Kulta

Kimi Räikkönen istahti torstaina tutusti jakkaralle Ferrarin lehdistötilaisuuteen Brasilian Interlagosissa. Odotetusti osa kysymyksistä kosketteli kahden viikon takaista kauden toista suomalaistörmäystä Valtteri Bottaksen kanssa.

Osuitte Meksikossa taas yhteen. Mitä siinä oikein tapahtui?

”Meillä oli kontakti, ja minulta meni pyörä. Näitte varmaan, mitä siinä tapahtui. Ikävä juttu, että se sattui meidän kahden kesken, kun olemme osuneet nyt pariin kertaan.”

”Siitä voivat toimittajat tehdä suuren numeron, mutta sellaista sattuu kilpa-ajossa. Kun olemme samasta maasta, joku voi luulla, että meillä on hirvittävä riita. Se oli kuitenkin vain onneton sattuma. Pitkässä juoksussa asiat selvitetään, ja kaikki on kunnossa. Eikä se ollut ihanteellinen tulos minulle”, Räikkönen ruoti.

Kuinka tärkeää on olla Suomen ykköskuski F1:ssä?

”Ei se elämääni muuta. Tietysti yritän aina saavuttaa parhaat tulokset, mutta kun puhutaan sarjan sijoista neljä ja viisi, ei sillä ole niin väliä. Vain ykköspaikalla on merkitystä. Tietysti olisi mukavampaa olla mahdollisimman ylhäällä, mutta ei kukaan jälkikäteen muista, oletko neljäs, viides, kuudes vai seitsemäs”, Räikkönen tuumaili.

Viime vuonna Interlagosin rata oli Ferrarille vaikea. Räikkönen viittasi kintaalla kysymykselle, odottaako hän auton sopivan nyt Brasilian viikonloppuun paremmin ja pystyvän haastamaan Mercedekset.

”Jos vertaa viime vuoteen, eihän meillä ollut silloin monta hyvää rataa autolle koko kaudella. Ei ole oikein vertailla, mitä teimme viime vuonna. Aiemmin olemme olleet nopeita tällä radalla. En odota ihmeitä, mutta olemme olleet aika ok-vauhdissa muualla, ja uskon meidän olevan siellä, missä olemme olleet viime kisoissakin. Loppu riippuu sitten pienistä yksityiskohdista”, Räikkönen aprikoi.

Vanha ferrarikuski Niki Lauda näkee Ferrarin nousun aivan Mercedeksen kantaan olevan vain ajan kysymys. Hän väittää, että ero tulee enää autosta ja sen aerodynaamikasta, kun moottorietu on tasoittunut.

Kolme voittoa Ferrarille ajanut Sebastian Vettel suhtautui Laudan puheisiin varautuneesti.

”On fakta, ettemme ole vielä tasoissa, sillä muuten tämä kausi olisi ollut hyvin erilainen. Olen erittäin tyytyväinen tähän kauteen, kun olemme edistyneet, ja meillä on kaikki kohdallaan myös ensi vuoteen.”

”Niki Lauda eri yleensä ole parhaiten luotettava puhuja. Hän vaihtaa mielipidettään hyvin nopeasti. Joskus hän puhuu järkeä, joskus hänen puheissaan ei ole tolkkua. Mitä enemmän hän puhuu meistä, parempi niin, koska hän tuntee meidän olevan tulossa, joten toivottavasti hänen puheensa ovat hyvä uutinen meille”, Vettel veisteli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?