Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän yleisurheiluliitto vastasi doping­syytöksiin: Osa syytöksistä on aiheellisia, osa epäreiluja

Urheilu
 
RIA NOVOSTI
Presidentti Vladimir Putin ja urheiluministeri Vitaly Mutko vierailivat urheilukeskuksessa Sotšissa keskiviikkona.
Presidentti Vladimir Putin ja urheiluministeri Vitaly Mutko vierailivat urheilukeskuksessa Sotšissa keskiviikkona. Kuva: RIA NOVOSTI

Venäjän yleisurheiluliitto on lähettänyt kansainväliselle yleisurheiluliitolle IAAF:lle vastauksensa antidopingtoimisto Wadan raportissa julkaistuihin raskaisiin dopingsyytöksiin. Raportin mukaan Venäjällä on toiminut järjestelmällinen dopingohjelma urheilijoiden tulosten parantamiseksi. Dopingtapauksia on myös peitelty ja näytteitä tuhottu.

Liiton vastaus pyrkii vakuuttamaan IAAF:lle, ettei Venäjän yleisurheiluliitto ole syypää kaikkiin raportissa esitettyihin rikkomuksiin, venäläiset uutistoimistot ja Reuters kertoivat torstai-iltana.

Venäjän yleisurheiluliiton johtaja Vadim Zelitšenok kertoi, että liitto myöntää muutamat raportin syytöksistä aiheellisiksi ja lupaa korjata tilanteen. ”Selitimme kuitenkin, että osa epäselvyyksistä on peräisin liiton vanhan hallinnon ajalta”, hän sanoi. Joitakin syytteitä hän piti epäreiluina.

IAAF:n hallitus kokoontuu perjantaina päättämään, suljetaanko Venäjä määräajaksi kansainvälisen kilpailutoiminnan ulkopuolelle, kuten Wadan yli 300-sivuisen raportin kirjoittaja, kanadalainen lakimies Dick Pound ehdottaa.

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko vakuutti torstaina, ettei Venäjä boikotoi Rion olympialaisia, vaikka maan yleisurheilijat eivät kisoihin saisi osallistuakaan.

”Emme suunnittele boikotoivamme mitään missään”, Mutko totesi The Guardianin mukaan.

Venäjä on aloittamassa presidentti Vladimir Putinin määräyksestä omat tutkimuksensa dopingin kitkemiseksi maan urheilusta. R-Sport uutistoimiston mukaan Venäjän olympiakomitean johtaja Alexander Zhukov lensi torstaina Sveitsiin keskustellakseen Venäjän tilanteesta KOKO:n puheenjohtajan Thomas Bachin kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!