Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Showpainija Jessica Love läimii miehiä kehässä: ”Uskallan olla oma itseni”

Urheilu
 
Aleksi Valmunen / HS
Showpaini on Jessican mielestä elämää suurempaa.
Showpaini on Jessican mielestä elämää suurempaa. Kuva: Aleksi Valmunen / HS
Kuka?

Showpainija Jessica Love

 Jessica Love syntyi 20. lokakuuta 1989 Espoossa.

 Koulutukseltaan elektroniikka-asentaja ja parturikampaaja, laittaa muiden showpainijoiden hiuksia kuntoon ennen ottelua. Opiskelee moottoripyörämekaanikoksi.

 Työskentelee Lordin tiimissä. Tehnyt Lordin bändille kiertuelavasteita.

 Rakastaa moottoripyöriä. Oma pyörä on vuosimallin -74 Honda CB750 K eli ”hippikopteri”.

 Showpaini on urheiluviihdemuoto, joka yhdistää show’n, teatterin ja painin. Jokaisella painijalla on oma, persoonallinen hahmonsa. Kehässä vastakkain asettuvat ”hyvä” ja ”paha” hahmo, ja itse ottelu on tarinankerrontaa.

 Showpainijoiden itsensä mukaan suomalaisessa showpainissa liikkeet tapahtuvat aidosti, eivätkä ottelijat tiedä aina, mitä kehässä tulee tapahtumaan.

Showpainija Jessica Love makaa Kulttuuriareena Glorian lattialla. On marraskuun ensimmäinen torstai, eikä Jessica halua liikkua mihinkään.

Selkään sattuu liikaa.

Jessica on otellut aikaisemmin illalla Spandex Sapiens -showpainitapahtumassa. Showpainissa taiteilijanimiä käyttävät painijat moukaroivat toisiaan nyrkein, hyppivät toistensa päälle ja viskovat trikoopukuista kaveria kanveesiin.

Kyseessä on suurieleinen painishow, jossa hyvä kohtaa pahan. Vaikka painijat on koulutettu ottamaan lyöntejä ja kaatumaan oikein, sattuu välillä lujaa.

Niin sattui tälläkin kertaa.

Jessica kipusi ottelussa kehän yläköydelle ja hyppäsi maassa makaavan vastustajan päälle. Vastustaja nosti polvensa ylös ja pam, polvien päälle retkahtanut Jessica loukkasi selkänsä.

”Isot selkälihakset varmaan revähtivät.”

Mutta kivun kestää, kun saa tehdä sitä mitä rakastaa. Showpaini kun on Jessican mukaan elämää suurempaa.

”Olemme tavallaan rocktähtiä, ja tämä on omalla tavallaan väkivaltateatteria, vaikka väkivalta onkin aika vahva sana”, Jessica pohtii maan tasalta.

Värikkäästi pukeutuvaa ja ronskisti meikkaavaa naista on muun muassa hakattu tuolilla ja heitetty pöydän läpi. Jessica itsekin läimii kehässä ”porukkaa ihan kympillä”.

Ja hän läimii miehiä.

Jessica Love on Euroopan ainoa transsukupuolinen painija. Mieheksi syntynyt Jessica ymmärsi murrosiässä, että hän on nainen miehen vartalossa.

Nyt Jessicalla on naisen nimi ja henkilötunnus. Takana on neljä vuotta hormonikuuria, ja perheeseen kuuluu kihlattu Jonna ja kaksi koiraa. Jos pari saa tytön tai pojan, tulee lapsen nimeksi Andy Francesca.

Painipiireissä Jessicaan on suhtauduttu hyvin.

”Vähän liiankin hyvin. Takahuoneessa on perinteistä perseenkourintaa, miehet nappaavat kiinni”, Jessica naurahtaa.

”Kaikki on mennyt hyvin. Uskallan olla kehässä oma itseni minihameessa ja hame korvissa.”

Myös yleisö on ottanut Jessican lämpimästi vastaan – melkein kaikkialla.

”Ainoa, missä minulle on buuattu, on Pohjois-Suomi. Ne eivät lämpene minulle. Mitä pohjoisempaan mennään, sen takapajuisempaa”, Japanissakin 11 kertaa paininut Jessica sanoo.

Showpaini on Japanissa paljon Suomea suositumpaa. Jessica pääsi Japanissa televisioon ja paini 1 500-henkisen yleisön edessä. Rämäpää oli riemuissaan.

Moottoripyörämekaanikoksi opiskeleva Jessica on rakastanut lapsesta lähtien vauhtia ja vaaraa. Hän leikki kukkulan kuningasta ja hyppi pulkalla isoimmista hyppyreistä. Siistein juttu oli kuitenkin showpaini.

Jessica tapitti lapsena SmackDownia televisiosta, pelasi painipeliä ja rakensi painifiguureilleen kehän. Vuonna 2008 hän aloitti showpainikoulutuksen.

”Suomalainen showpaini on tosi kovatasoista. Meillä on pieni porukka, mutta treenaamme koko ajan.”

Jessica Love on päässyt myös valkokankaalle. Ennen torstain painitapahtumaa oli Spandex Sapiens -elokuvan ensi-ilta.

Dokumentti kertoo showpainija Michael ”Starbuck” Majalahden tarinan. Konservatiivisia arvoja edustavan Majalahden päävastus elokuvassa on Jessica.

”En ole homofoobikko, koska en pelkää homoja. Minä en vain pidä heistä. Tulen ajalta, jolloin miehet oli miehiä, ja naiset olivat ylpeitä heistä”, Majalahti totesi elokuvan jälkeen.

Starbuck ja Jessica kohtasivat myös illan painitapahtumassa. Starbuck toitotti ennen ottelua, että paras mies voittakoon ja molemmat uhkasivat piestä toisensa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kunnes sen keskeytti kolme ilkeää painijaa. Niinpä Majalahti ja Jessica Love lyöttäytyivät yhteen ja antoivat pahiksille selkään.

Lopulta Jessican selkäkipu helpottaa, ja hän kykenee pakkaamaan tavaroitaan.

Pukuhuoneen pöydällä lojuu jättikokoinen tikkari, joka kädessään Jessica astelee aina kehään. Tikkari on hieman rikki, koska vastustaja löi sillä kerran Jessicaa päähän.

Pöydällä on myös läjä meikkejä ja tonnikalapizzan muruset – proteiinipitoista ruokaa, Jessica virnistää.

Pian hymy levenee, kun hän muistaa säästäneensä donitsin ottelun päätteeksi.

”Olen hirveän perso makealle. Tämän painivuoteni slogan on, että paino on voimaa ja ylipaino ylivoimaa.”

Aleksi Valmunen / HS
Showpainissa taiteilijanimiä käyttävät painijat moukaroivat toisiaan nyrkein, hyppivät toistensa päälle ja viskovat trikoopukuista kaveria kanveesiin.
Showpainissa taiteilijanimiä käyttävät painijat moukaroivat toisiaan nyrkein, hyppivät toistensa päälle ja viskovat trikoopukuista kaveria kanveesiin.
Aleksi Valmunen / HS
Jessica Love otteli Starbuckia vastaan showpainiottelussa Gloriassa.
Jessica Love otteli Starbuckia vastaan showpainiottelussa Gloriassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?