Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Shefki Kuqista tulossa PK-35 Vantaan osaomistaja

Urheilu
 
Roni Rekomaa / LEHTIKUVA
PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi.
PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi. Kuva: Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

PK-35 Vantaan vauhti on ollut kova vuoden sisällä. Tammikuussa seuraan tuli uusi komento, kun Shefki Kuqi siirtyi päävalmentajaksi. Kuqi nosti heti ensimmäisellä yrityksellään seuran Veikkausliigaan.

Perjantaina PK-35 Vantaa kertoo uusista omistusjärjestelyistä, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että liigajoukkueelle perustetaan osakeyhtiömuotoinen taustayhtiö.

Helsingin Sanomien useammasta eri lähteestä saamien tietojen mukaan Kuqista, 39, on tulossa yksi omistajista. HS:n tietojen mukaan myös seurassa tällä kaudella pelannut espanjalainen Pablo Couñago, 36, olisi mahdollisesti lähdössä omistajaksi.

”Parasta on käydä kaikki asiat perjantaina läpi. En halua tästä asiasta yksin kertoa vielä tässä vaiheessa. Perjantaina tulee esille kaikki asiat”, Kuqi kommentoi puhelimitse HS:lle torstai-iltana.

Kuqin mukaan tulevaisuus vantaalaisseurassa näyttää erittäin hyvältä.

”Nousu oli iso asia. Uskon, että liiganousu helpottaa tukijoiden hankkimista, koska näkyvyys on eri luokkaa”, Kuqi sanoi.

Kuqi on tällä haavaa keskittynyt täysin PK-35 Vantaan kehittämiseen.

”Näen, että olen hyvässä seurassa.”

Vantaalaisseura on ollut perustamisestaan lähtien yhden miehen show. PK-35 Vantaa ry:n voimahahmo, seuran puheenjohtaja Markku Hynninen, 60, on HS:n tietojen mukaan yksi perustettavan taustayhtiön osakkaista. Tiettävästi omistusjärjestelyistä on neuvoteltu jo pitkään.

HS ei tavoittanut Hynnistä kommentoimaan tietoja omistusjärjestelyistä.

Patentti- ja rekisterihallituksesta ei vielä tällä viikolla löytynyt seuran uutta taustayhtiötä.

PK-35 Vantaan pitää jättää kahden viikon sisällä liigalisenssihakemus Palloliiton liigalisenssikomitealle.

PK-35 Vantaan yhtiöittäessä toimintansa tekee yhtiö liigapaikan omistajan PK-35 Vantaa ry:n kanssa sopimuksen kilpailutoiminnan siirtämisestä yhtiölle. Sen jälkeen taustayhtiö tekee yhdessä yhdistyksen kanssa liigalisenssihakemuksen 20. marraskuuta mennessä.

Yhtiöittämisestä huolimatta PK-35 Vantaan pitää ennen lisenssihakemuksen jättämistä maksaa kaikki hoitamattomat velvoitteensa entisille työntekijöilleen tai tehdä niistä maksusuunnitelmat. Seuralla on HS:n tietojen mukaan edelleen hoitamattomia velvoitteita, ja kaikista niistä ei ole vielä maksusuunnitelmaa.

Historiastaan PK-35 Vantaa ei pääse irti. Yhdistys joutuu toimittamaan historiatietonsa Palloliitolle ja selonteon siitä, ettei sillä ole esimerkiksi hoitamattomia veromaksuja tai palkkoja.

PK-35 Vantaa on konsultoinut Palloliittoa, miten se toimii jättäessään lisenssihakemuksen.

Liigalisenssimääräyksissä ei ole rajoitettu sitä, missä roolissa taustayhtiön henkilö voi olla seurassa. Työntekijät voivat olla omistajina seuran taustayhtiössä. Mikäli Kuqi ja Couñago ryhtyvät omistajaksi, olisi se Veikkausliigassa varsin poikkeuksellinen tapaus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!