Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yaghoubi näki punaista – Itävalta runnoi voiton Pikkuhuuhkajista

Urheilu
 
Vesa Moilanen LEHTIKUVA
Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen Moshtagh Yaghoubi EM-karsintaottelussa Färsaaria vastaan Vantaalla 8. syyskuuta 2015.
Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen Moshtagh Yaghoubi EM-karsintaottelussa Färsaaria vastaan Vantaalla 8. syyskuuta 2015. Kuva: Vesa Moilanen LEHTIKUVA

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kärsi toisen tappionsa EM-karsintalohkossaan Itävallassa. Kotijoukkue otti lopulta 2–0-voiton Suomesta toisen puoliajan maaleilla.

Suomen peli romahti sen jälkeen, kun keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi tuli ulosajetuksi saatuaan toisen varoituksensa tunnin kohdalla. Yaghoubilla oli ensimmäisellä puoliajalla saatu keltainen alla, kun hän otti 57. minuutilla toisen keltaisen. Kovaa pelaava keskikenttäpelaaja pelasi taas kerran hieman liian kovaa.

Suomen päävalmentaja Tommi Kautonen totesi ottelun jälkeen, että Yaghoubi tiesi varmasti itse, miten fiksusti tuli toimittua.

”Siinä oli Itävallan pelaajan teatteriakin mukana. Totta kai hän meni siihen tilanteeseen liian railakkaasti, kun hänellä oli keltainen kortti alla”, Kautonen kertoi puhelimitse Helsingin Sanomille ottelun jälkeen.

Suomi oli aloittanut toisen puoliajan melko hyvin ja sai rakennettua hyökkäyksiä Itävallan maalille. Ulosajon jälkeen Suomen peli muuttui silkaksi puolustustaisteluksi. Puolustusmuuri hajosi 77. minuutilla, kun vaihtomies Michael Gregoritsch puski keskityksestä pallon Otso Virtasen vartioimaan maaliin. Keskitys oli hyvä, ja Suomen toppari Sauli Väisänen hävisi pääpallon Gregoritschille.

Ottelun lisäajalla Kevin Friesenbirchler sinetöi loppulukemat saatuaan syötön rangaistusalueelle Suomen puolustuslinjan taakse. Toppari Daniel O’Shaughnessy yritti estää, mutta oli myöhässä tilanteessa.

Suomen hyökkäyksessä yksinäisenä kärkenä uurasti toisella puoliajalla A-maajoukkueen hyökkääjä Joel Pohjanpalo, joka oli kutsuttu tähän otteluun auttamaan nuorten maajoukkuetta. Pohjanpalo jäi etenkin toisella puoliajalla vaille tekopaikkoja.

Ensimmäisellä puoliajalla Pohjanpalolla oli hyvä maalintekopaikka, mutta hän ei onnistunut viimeistelyssä. Kautosen mukaan siitä paikasta olisi pitänyt onnistua.

Kautosen mukaan tappio oli karvas pettymys.

”Tulimme hakemaan täältä jotain mukaan. Se olisi antanut meille erinomaiset lähtökohdat ensi vuodelle. Tämä vaikeuttaa meidän tavoitteeseemme pääsyä”, Kautonen kertoi.

Kautosen mukaan Suomen peli puolustussuuntaan oli kontrollissa.

”Olimme puolustuksessa parempia kuin Saksaa vastaan. Suljimme paremmin vastustajan vahvuudet pelistä”, Kautonen sanoi.

Kautonen näki, että hyökkäyssuuntaan Suomi teki ajoittain liikaa vääriä valintoja etenkin pelinrakentelussa.

”Tavoittelimme hyökkäyksessä sitä, että olisimme saaneet hallitusti palloja kymppialueelle Pohjanpalolle ja Simon Skrabbille ja saaneet heidät kääntymään puolustuksen edessä ja murtautumaan. Laitojen kautta emme saaneet rakennettua hyökkäyksiä”, Kautonen sanoi.

Pikkuhuuhkajien EM-karsinta on puolessa välissä. Ensi vuonna joukkueella on viisi ottelua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!