Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myyrmäen stadionin haamu saa kylmät väreet aikaan

Urheilu
 

Aina kun kuulen Myyrmäen stadionilla sanaparin kansainväliset kontaktit, tulee kylmät väreet. Kymmenen vuotta sitten AC Allianssin puheenjohtaja Erkki Alaja satuili omiaan, kun hän kertoi yhtiöittämisen olevan merkittävä askel Allianssin kehittämiseksi kansainväliseksi seuraksi.

”Ei kai siinä mitään pahaa ole, jos globalisaatiorahaa tulee vähän koti-Suomeenkin”, Alaja sanoi.

Kiinalainen Ye Zheyun ja belgialaiset tuhosivat vilppipelillään seuran ja tahrasivat suomalaisen jalkapallon maineen pysyvästi. Siitä maineentahraamisesta oli Alajakin vastuussa, kun päästi käärmeet luikertelemaan lintukotoon.

Oma roolinsa oli entisellä maajoukkuevalmentajalla Jukka Ikäläisellä, joka vinkkasi Allianssin sopivuudesta belgialaisille ruotsalaisagentin välityksellä.

Allianssin synkkä historia leijuu haamun lailla edelleen Myyrmäen jalkapallostadionin uumenissa. Viimeinenkin Allianssin maineen kantaja on poistunut stadionilta, mutta tarina ei unohdu.

Koin kevyitä kylmiä väristyksiä taas perjantaina, kun Veikkausliigaan noussut PK-35 Vantaa kertoi yhtiöittämisestään. Jälleen puhuttiin korulauseita kansainvälisestä osaamisesta ja kansainvälisistä kontakteista.

Tällä kertaa Myyrmäessä pelataan avoimin kortein, ja seura marssitti kolme omistajaansa heti median eteen. Päävalmentaja Shefki Kuqi, espanjalaispelaaja Pablo Couñago ja puheenjohtaja Markku Hynninen omistavat kukin kolmanneksen perustettavasta taustayhtiöstä. Kaksi ensin mainittua vastaavat urheilullisesta toiminnasta ja Hynninen taloudesta.

HS:n tietojen mukaan PK-35 Vantaa ry luovuttaa sopimuksella edustusjoukkueen kilpailutoiminnan perustettavan taustayhtiön pyöritettäväksi kymmeneksi vuodeksi.

Yhtiötä ei ole vielä rekisteröity, joten osakepääoman suuruus ei ole vielä tiedossa. Hynninen kertoi, että yhtiöön ei ole tarkoitus sijoittaa juurikaan omistajien rahoja. Mikä siinä tapauksessa on yhtiön tarkoitus? Yhtiöittämisen yhtenä tarkoituksena oli sitouttaa ja sitoa Kuqi ja Couñago seuraan.

PK-35 Vantaa on ollut Hynnisen, 60, show. Liikemies pitää edelleen tiukasti kiinni ohjaksista ja perustettavasta yhtiöstä. Yhtiön perustaminen suojaa PK-35 Vantaa ry:tä siinä tapauksessa, että taustayhtiö menisi nurin. Osakkaiden välinen sopimus estää sen, että Hynniseltä vietäisiin kaikki äänivalta.

Vaikka PK-35 Vantaasta ei ikinä tulisikaan Couñagon havittelemaa bisnestä, seuran vartioijana on bisnesmies.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!