Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kimi Räikkönen edisti Felipe Nasrin uraa – nyt he ajavat toisiaan vastaan

Urheilu
 
Laszlo Balogh / Reuters
Kimi Räikkönen ja Felipe Nasr juttelivat mukavia Unkarin osakilpailun kokoontumisessa viime kesänä.
Kimi Räikkönen ja Felipe Nasr juttelivat mukavia Unkarin osakilpailun kokoontumisessa viime kesänä. Kuva: Laszlo Balogh / Reuters

Uransa ensimmäiseen kotikisaansa F1-tasolla latautuva Felipe Nasr on erikoisasemassa ajaessaan kilpaa Kimi Räikköstä vastaan Grand Prix -radalla.

Steve Robertson toimii kummankin managerina. Lisäksi Räikkönen kuului Nasrin työnantajiin brasilialaisen hankkiessa kannuksia formulauralleen.

Nasr voitti Britannian F3-mestaruuden Raikkonen Robertson Racing -tallissa 2011. Sittemmin hän nousi GP2-luokan kautta ja Williamsin testipestin siivittämänä Sauberin F1-kisakuskiksi.

Kauden alussa Nasr osui pari kertaa Räikkösen Ferrarin tielle. Ne tilanteet olivat huolestuttavia manageri Robertsonille, mutta kuljettajat ovat edelleen hyvää pataa keskenään.

”Tuntuu hassulta ajatella, että Kimi oli yksi sijoittajista tähän minun urakehitykseeni. Ajoin hänen tallissaan, ja nyt ajamme kilpaa keskenämme radalla. Kimi oli mestari 2007. Näin asiat joskus vain edistyvät”, Nasr mietiskelee.

Nasr muutti 17-vuotiaana Englantiin. Hän ei ole varakkaasta perheestä, mutta vanhemmat ovat hyvin innostuneita moottoriurheilusta. Robertsonista on tullut Nasrin läheinen ystävä. Uraa on vienyt eteenpäin ison Banco di Brasilin tukipaketti.

”Kun Steve tarjosi minulle asunnon, auton ja palkan, tunsin, että olen ammattilainen”, Nasr kiittelee.

Räikköstä Nasr ei juuri nähnyt ajaessaan tämän F3-tallissa.

”F1-kuskit ovat kiireisiä. Kimi piti yhteyttä Steven kanssa, miten tiimillämme kulki. Kun joskus tapasimme, Kimillä oli aina mielipiteensä, mutta yleensä hän oli hyvin pidättyvä.”

Nyt 23-vuotias Luiz Felipe de Oliveira Nasr on F1-historian 31. brasilialaiskuljettaja. Hän tuo samalla myös libanonilaistuulahduksen GP-kisoihin. Hänen isovanhempansa ovat Lähi-idästä. Isoisä muutti Libanonista Brasiliaan 1960-luvulla. Nasr on ylpeä sukunimestään.

”Tiedätkö, mitä arabiankielinen nimeni merkitsee?” kuljettaja kysyi suomalaistoimittajalta.

Kun vastausta ei kuulunut, hymy leviää kysyjän suupieleen.

”Nasr merkitsee voittoa. Toivottavasti se on hyvä enne myös F1-uralleni.”

Nasr on kirjoittanut nimensä arabilaisella kirjaimistolla kypäräänsä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!