Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IAAF asetti Venäjän kilpailukieltoon

Urheilu
 
JASON LEE / Reuters
Sebastian Coe kuvaili Venäjän dopingskandaalia häpeäksi koko yleisurheilulle.
Sebastian Coe kuvaili Venäjän dopingskandaalia häpeäksi koko yleisurheilulle. Kuva: JASON LEE / Reuters

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on asettanut Venäjän yleisurheiluliiton ja maan urheilijat väliaikaiseen kansainväliseen kilpailukieltoon. IAAF:n hallitus teki päätöksen äänestyksen jälkeen äänin 22–1, AFP ja Reuters kertoivat perjantaina.

Koko Venäjän yleisurheilua koskeva määräaikainen kilpailukielto on raskain mahdollinen rangaistus dopingskandaalissa, joka on ravistellut kansainvälistä yleisurheilua viime maanantaista lähtien. Maailman antidopingtoimiston Wadan maanantaina julkaistun raportin mukaan Venäjällä on toiminut järjestelmällinen dopingohjelma urheilijoiden tulosten parantamiseksi. Dopingtapauksia on peitelty ja näytteitä tuhottu.

”Olemme tänään käsitelleet Venäjän yleisurheiluliiton epäonnistumista ja päättäneet asettaa liiton väliaikaiseen kilpailukieltoon”, IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe sanoi myöhään perjantai-iltana.

”Olimme yhtä mieltä myös siitä, että koko järjestelmä on pettänyt urheilijat ei vain Venäjällä vaan kaikkialla maailmassa. Tämä on ollut häpeällinen herätys ja teemme selväksi ettei petkuttamista suvaita millään tasolla”, Coe jatkoi.

Venäjä lupasi aiemmin, että maa tekee kaiken mitä IAAF vaatii. ”Mutta emme halua, että venäläiset yleisurheilijat pyyhkäistään maailman kartalta, sellaista päätöstä emme hyväksy”, urheiluministeri Vitali Mutko sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!