Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäkäräinen jätti MM-naisen kauas taakseen: ”Ei hirveän häävit tunnelmat”

Urheilu
 
Minna Raitavuo / Lehtikuva
Kaisa Mäkäräinen empi pitkään osallistumistaan.
Kaisa Mäkäräinen empi pitkään osallistumistaan. Kuva: Minna Raitavuo / Lehtikuva

Kaksi sakkoa pystystä ampunut Kaisa Mäkäräinen oli naisten kilpailussa ylivoimainen ampumahiihtokauden avanneessa pikakilpailussa Kontiolahdella.

Saman määrän ohilaukauksia ampunut venäläinen maailmanmestari Jekaterina Jurlova hävisi 1.23,2.

Mäkäräinen on ollut hieman flunssainen, mutta päätti kuitenkin lähteä matkaan saadakseen kilpailutuntumaa ampumahiihtoon.

”Ei hirveän häävit tunnelmat. Pitkään mietin verryttelyssä vielä, lähdenkö ollenkaan. Kaksi edellistä päivää tuntui ihan hyvältä, tänään en ainakaan yhtään eteenpäin mennyt tilanteessa”, Mäkäräinen sanoi tiedotteessa.

Mäkäräisen mielestä hänen olonsa ei ollut ”niin kauhean säpäkkä”.

Olot olivat vesisateen ja kovan tuulen myötä haastavat. Mäkäräinen sai kilpailussa ammunnan osalta hyvää harjoitusta mentäessä kohti mc-kautta.

”Olosuhteet olivat vaikeat. Makuu oli hyvä, pystyllä neljä laukausta oli hallinnassa, vaikka niistä yksi meni ohi. Viimeinen laukaus karkasi ihan täysin, se oli turha virhe. Pelkäsin, että tulee joku 3+3, mutta ei onneksi. Ihan ookoo näin”, Mäkäräinen naurahti.

Sunnuntain osallistumisestaan hän sanoi päättävänsä vasta aamulla olotilansa mukaan.

Miesten kilpailussa Matti Hakala selvitti kilpailun yhdellä ohilaukauksella ja otti voiton 59,8 sekunnin erolla ennen Mikko Loukkaanhuhtaa.

”Hiihto ei kauhean räväkältä tuntunut. Olin 2,5 viikkoa Muoniossa, sieltä tulin keskiviikkona. Tänään oli aika tahmeaa, eikä lihaksisto ollut niin rentona mitä se oli Muoniossa parhaillaan kahden viikon aikana. Ammuntaan sattui tänään ihan hyvät tuuliraot. Ammunta oli ihan ookoo, pystyssä vähän meinasi karata asento. Ohilaukauksen jälkeen otin sitä vähän uusiksi ja sain sitten loput kaadettua. Parempaa vauhtia pitäisi hiihtää, en ole hiihtoon tyytyväinen”, Hakala sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?