Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pihlakoski: Venäjän yleisurheilijat voivat päästä Rion olympialaisiin

Urheilu
 

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) hallitus sulki Venäjän kansainvälisestä toiminnasta toistaiseksi.

Päätös syntyi perjantaisessa puhelinkokouksessa äänin 22–1. IAAF:n 27-jäseniseen hallitukseen kuuluva Antti Pihlakoski on tyytyväinen lopputulokseen.

”Päätös syntyi sääntöjen puitteissa ja selkeän todistusaineiston pohjalta. Jopa venäläiset myönsivät osan syytteistä todeksi”, perhelomalta Bangkokista tavoitettu Pihlakoski kertoi puhelimitse HS:lle.

Rangaistus on voimassa toistaiseksi. Maksimissaan nykyinen panna yltää vuonna 2017 pidettävään IAAF:n kongressiin saakka.

”Se ei kestäne niin kauan, jos venäläiset tekevät toimet, jotka kestävät ulkopuolisten tarkkailijoiden kriittiset arviot. Jos näin ei tapahdu, sulku pitää kongressiin asti.”

Rangaistuksen sai Venäjän yleisurheiluliitto. Välillisesti se kohdistuu myös urheilijoihin. Yleisurheilussa on ohjelmassa ensi kesänä EM-kisat ja Rion olympialaiset. Vuonna 207 kalenterissa on MM-tapahtuma.

Pihlakosken mukaan venäläisurheilijat voivat saada vielä oikeuden kilpailla Rion olympialaisissa. Hänen mukaansa pallo on nyt venäläisillä.

”Kaikki riippuu siitä, miten venäläiset hoitavat antidopingtyönsä. Tämä ei koske pelkästään testausta, vaan myös kulttuuria ja koulutusta.”

Pihlakosken mukaan Venäjä on jo lähtenyt uudelle tielle. Siitä kertovat yleisurheilun johtavien henkilöiden vaihtopäivät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!