Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bottas sai karvaalta maistuneen rangaistuksen – sivuluisu vei Räikköseltä aikaa muttei sijoitusta

Urheilu
 
HENRY ROMERO / Reuters
Meksikossa kaksi viikkoa sitten Valtteri Bottas juhli kolmatta sijaa.
Meksikossa kaksi viikkoa sitten Valtteri Bottas juhli kolmatta sijaa. Kuva: HENRY ROMERO / Reuters

Valtteri Bottas ei ollut lainkaan mielissään perjantai-iltana saamastaan kolmen lähtöruudun rangaistuksesta.

Erittäin hyvän aika-ajon jälkeen Williamsin suomalaiskuski pääsee lopulta kuitenkin starttaamaan siedettävistä asemista seitsemänneltä paikalta Brasilian gp-kisaan.

”Olihan se pettymys. Olen päässyt sen ylitse, mutta en todellakaan ole tyytyväinen siihen tuomioon. Yritin ajaa turvallisesti, ja olla tekemättä mitään tyhmää – kuten massiivista pyörien pyörien lukkimista.”

”Kun näin valon ohjaamon panelissa, oli jo liian myöhäistä peräytyä. Olin ohittamassa Felipe Nasrin, joka oli täysin oikealla puolella, ja mielestäni siinä oli täysin turvallista ohittaa.”

”Hidastin hyvin nopeasti, kun tiedostin punaisen lipun. Se oli ankara tulkinta, ja sain rangaistuksen”, Bottas puntaroi aika-ajon jälkeen.

Williamsit lähtevät vierekkäin neljännestä rivistä. Bottas on puhtaalla puolella, ja taktisesti tiimin sisällä hän on etusijalla taakse jääneeseen Felipe Massaan verrattuna.

”Voimme yhä ajaa hyvän kisan. Nyt pitää saada hyvä startti. Jos pystyn siihen puhtaalta puolelta, olemme sitten sopivasti sisäpuolella kakkosmutkaan.”

”Harjoitusten pitkien vetojen perusteella meillä pitäisi olla vauhtia ajaa Ferraria vastaan. Tavoite on ilman muuta päästä taas palkinnoille. Tällä radalla ohittaminen ei ole helppoa, eikä varsinkaan ohittaa autoa, jolla on Mercedeksen moottori.”

”Aika-ajo oli hyvä. Auto tuntui koko ajan paremmalta ja paremmalta. Meillä oli vaikeinta mutkissa 8-10, ja siellä se ero Ferrariiin ja Mercedekseen tuli. Kisan on luvassa hieman viileämpää keliä, ja se on meille hyväksi”, Bottas evästi.

Massalla on pahoja pulmia balanssipuolella.

”Emme tehneet isoja muutoksia minun autooni, mutta he tekivät kyllä omaansa paljonkin kokeiluja. Loppupeleissä taisimme kyllä päätyä aika lähekkäin oleviin säätöihin”, Bottas totesi.

Myös viime vuonna Bottas oli Brasilian aika-ajossa neljäs. Silloin kisa meni hänen osaltaan tyystin myttyyn, kun Massa juhli kotikisassaan lopulta kolmossijaa.

Kimi Räikkönen starttaa viidennen kerran tällä kaudella kärkikvartetissa gp-kisaan. Brasilian aika-ajon viides sija vaihtui nelosruutuun, kun Bottas teki rangaistuksen myötä tilaa maanmiehelleen.

Räikkönen oli neljännessä ruudussa myös Bahrainissa. Kanadassa ja Singaporessa Ferrarin suomalaiskuski starttasi kolmannesta ja Italiassa kakkosruudusta.

Kuinka hyvä lähtöpaikka toinen rivi sitten on Interlagosin radalla?

”Tietysti olisin mieluummin ihan kärjessä. Ei täällä mikään paikka koskaan ole helppo. Mutta eihän tämä lopulta huonosti mennyt. Tein virheen viimeisellä kierroksella toiseksi viimeisessä mutkassa, menin siihen vasuriin sivuluisussa, ja se vei aikaa vielä viimeisessäkin mutkassa.”

”Kierrosaika olisi ollut parempi, mutta sillä ei ole merkitystä, kun olen nyt kuitenkin neljännessä ruudussa”, Räikkönen aprikoi.

Riittääkö Ferrarin kisavauhti tarjoamaan vastusta eturivin taas vieneille Mercedeksille?

”En tiedä. Kuinka sen voisi tietää? Näemme sen sitten sunnuntaina. Auto toimi ihan hyvin, mutta ei vain ollut riittävän nopea haastaa kärkeä. Sitten tein sen virheen kierroksen lopussa.”

Onko Mercedes tehnyt edistysaskeleen vielä kauden loppuun?

”Tämä on taas erilainen rata, enkä tiedä, onko heillä jotain uutta. Oli mitä oli. Yritämme taistella heitä vastaan.”

Kun Bottas putosi edestä hieman taaemmas, Räikköseltä kysyttiin, tuntuuko se hänestä paremmalta viime aikojen kolarien jälkeen.

”Ei meillä ole mitään riitoja. Olemme vain sattuneet osumaan yhteen. Ei se ole ollut hyväksi kummallekaan”, Räikkönen kuittasi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!