Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tieto Fifan pidätyksistä keskeytti aamulenkin

Urheilu
 

Palloliitto joutui kesällä Fifan puheenjohtajavaalin ja korruptioskandaalin yhteydessä kiusalliseen valoon.

Puheenjohtaja Pertti Alaja panttasi Suomen kantaa, kun monet muut Euroopan maat olivat innolla työntämässä Sepp Blatteria pois Fifan johdosta. Vaalin jälkeen Palloliiton kommentoinnista vastasi puolestaan viestintäpäällikkö, kun Alaja piti vapaata.

Pääsihteeri Marco Casagrande pidättäytyy kommentoimasta menneitä tapahtumia tarkemmin, mutta muistuttaa Suomen äänestäneen Uefan linjauksen mukaisesti.

Vaalien alla tapahtuneita Fifan korkeiden johtajien pidätyksiä hän kuvailee sokiksi.

”Olin aamulenkillä, kun viestintäpäällikkömme soitti asiasta. Illalla oli lento Zürichiin. Mietin kyllä mitähän siellä vielä tapahtuu.”

Casagrande painottaa Suomen olleen jo vuosia tiiviisti Euroopan jalkapalloliiton Uefan rintamassa vaatimassa uudistuksia Fifan toimintaan. Uefan sisällä Suomen pitää puolestaan tehdä vielä tiiviimmin työtä muiden Pohjoismaiden kanssa.

”Olemme arvoiltamme ja moraalitaustaltamme hyvin samanlaisia ja Uefan sisällä Pohjoismaiden ryhmä on vahva”, Casagrande sanoo.

Casagranden mukaan Fifan korruptiosotkut eivät ole herättäneet huolta Palloliiton yhteistyökumppaneissa. Suomalainen jalkapalloilu on kuitenkin varsin kaukana Fifan ytimestä, hän sanoo.

”Itse en ole ollut lainkaan mukana negatiivisissa keskusteluissa.”

”Mutta meiltä odotetaan tietenkin vastauksia, miten voimme vaikuttaa asiaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!