Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sébastien Ogier kunnioitti Pariisin uhreja eikä juhlinut MM-voittoaan

Urheilu
 
Miika Wuorela
Hannu Rainamo
Sebastien Ogier voitti kolmannen kerran MM-sarjan.
Sebastien Ogier voitti kolmannen kerran MM-sarjan. Kuva: Hannu Rainamo

Chester

Sébastien Ogier oli MM-rallikauden 2015 kuningas. Kahdeksan voittoa 13 mahdollisesta kertoo omaa kieltään miehen iskukyvystä. MM-titteli oli hänelle kolmas.

Kauden päättäneessä Walesin MM-rallissa Ogier kaunisteli voittomarginaaliksi 26 sekuntia ennen Britannian Kris Meekeä.

Ogier kunnioitti Pariisin uhreja eikä juhlinut voittoaan normaaliin tapaan. Myös rallin maalilavalla vietettiin minuutin hiljainen hetki traagisten tapahtumien johdosta.

Jari-Matti Latvalan osalta rallikausi alkoi hienosti Monte Carlo kakkossijalla. Lopullinen silaus maailmanmestaruuteen antaa kuitenkin edelleen odottaa itseään.

Kolmesta osakilpailuvoitosta huolimatta Latvalan pistesarakkeen rasitteena olivat muutamat kuljettajan omat virheet, joita ei tasaisessa sarjassa kärsi kovin montaa tehdä.

Walesissa Latvala jatkoi rallia ongelmiensa jälkeen Rally2-säännön turvin sekä lauantaina että sunnuntaina.

”Eihän tämä kausi nyt suunnitellusti mennyt. Tavoite oli taistella maailmanmestaruudesta, ja kun siihen ei pystytty, niin se harmittaa. Virheiden määrä on saatava minimiin, jos meinaa MM-tittelijahdissa olla. Siihen on pyrittävä ensi kaudella”, Latvala sanoo jämäkästi.

Ilman sinivalkoista voittoa Walesissa ei kuitenkaan jääty, sillä nuori Teemu Suninen kuittasi nimiinsä WRC2 -luokan monenlaisten vaiheiden jälkeen.

Suninen on ranskalaisen Eric Camillin ohella toinen kuljettaja, joka on saanut jalansijaa Toyotan rallitiimin koulutusohjelmasta.

Toyota palaa rallin MM-areenalle kaudella 2017.

”Ongelmia riitti vähän jokaisella, joten sen suhteen olimme tasoissa. Onhan tämä todella hieno tapa päättää kausi. Saatiin paljon kokemusta ensi vuotta ajatellen”, Suninen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!