Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valioliigan tunnetuin kypäräpää haluaisi eroon suojastaan: ”Lääkäri on kieltänyt”

Urheilu
 
Eddie Keogh reuters
Peter Cech on tullut tunnetuksi pelitaitojensa lisäksi kypärästään.
Peter Cech on tullut tunnetuksi pelitaitojensa lisäksi kypärästään. Kuva: Eddie Keogh reuters

Jalkapallon Englannin Valioliigan Arsenalissa pelaava Petr Cech on pelannut kypärä päässä jo yhdeksän vuoden ajan. Tšekkivahti loukkaantui vakavasti vuoden 2006 lokakuussa ja on pelannut kypärän kanssa siitä asti.

Sarjan parhaisiin maalivahteihin kuuluva Cech kertoo Daily Mailin referoimassa Tydenin haastattelussa, että pelaisi mieluiten ilman kypärää.

”Olisin luottavaisempi, jos pelaisin ilman sitä. Piti siitä tai ei, niin kypärä vaikuttaa ympäristöön. Se peittää korvat ja vaikeuttaa kuulemista”, Cech kertoo.

”Mutta lääkäri on kieltänyt minua pelaamasta ilman kypärää. Jos ottaisin sen pois, pelaisin ilman vakuutusta.”

Cech loukkasi päänsä pelatessaan Chelsean riveissä Readingia vastaan 14. lokakuuta vuonna 2006. Hän tuli katkaisemaan pystysyöttöä, ja Readingin keskikenttäpelaaja Stephen Hunt törmäsi jalallaan Cechin päähän.

Maalivahti kiidätettiin sairaalaan, jossa tehdyssä leikkauksessa hänen murtuneen kallonsa kaksi osaa korvattiin metallilaatoilla. Cech teki paluun kentille 20. tammikuuta vuonna 2007 ottelussa Liverpoolia vastaan kypärä päässä. Ottelu päättyi 0–2-tappioon, ja siitä lähtien Cech on pelannut jokaisen pelinsä suojakypärä päässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?