Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Loukkaantunut pörssikärki Kristian Kuusela toivoo pääsevänsä pian takaisin peliin

Urheilu
 
Kalle Parkkinen
Kristian Kuuselalla on Tapparan kanssa sopimus tämän kauden loppuun. ”Ikinä ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Nyt katse on Tapparassa.”
Kristian Kuuselalla on Tapparan kanssa sopimus tämän kauden loppuun. ”Ikinä ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Nyt katse on Tapparassa.” Kuva: Kalle Parkkinen
Kuka?

Kristian Kuusela

 Syntynyt 19. helmikuuta 1983 Seinäjoella.

 Oikea laitahyökkääjä.

 175 cm / 82 kg.

 Nykyinen seura: Tappara.

 Edelliset seurat SM-liigassa: Ässät (2002–2007), Kärpät (2007–2011), Blues (2011–2013).

 Suomen mestari Kärpissä 2008.

 Ruotsin mestari MoDossa 2007.

Tampere. Perjantai ja 13. päivä jätti kirvelevät muistot Kristian Kuuselalle.

Tapparan kultakypärä ja koko kiekkoliigan pistepörssin kärki sai kyynärpäästä kovan tällin päähänsä paikallisottelussa Ilvestä vastaan.

Väärään taklaukseen syyllistynyt vastapuolen pelaaja Antti Tyrväinen ajettiin kentältä. Hän sai eilen maanantaina yhdeksän ottelun pelikiellon. Kuusela talutettiin vaihtoaitioon, josta hän ei enää palannut peliin.

Kuusela ei myöskään pelannut seuraavassa ottelussa JYPiä vastaan lauantaina. ”Toivottavasti ei tarvinnut huilata kuin yksi peli”, sanoi Kuusela.

Sen enempää hän ei voinut kommentoida tapahtunutta. ”Sellaiset ohjeet minulle on annettu”, kertoi Kuusela.

Vielä viime torstaina Kuusela oli täynnä intoa Tampereen jäähallissa. Kuusela, 32, näytti kasvaneen puoli metriä luistimilla. Itseluottamus oli korkealla, kun pelit olivat sujuneet hyvin.

Päävalmentaja Kari Jalonen valitsi Kuuselan myös maajoukkueeseen Karjala-turnauksessa, jossa hän pelasi kaikki kolme peliä korkealla tasolla.

Kuusela oli uusi tulokas Jalosen kokoamassa maajoukkueessa, mutta hän ei ole ensikertalainen Leijona-paidassa.

Ensiesiintyminen maajoukkueessa oli yli kymmenen vuotta sitten. ”Ehkä en ole ollut tarpeeksi hyvä. Minulla on ollut vaikeita kausia”, arveli Kuusela.

Tapparassa Kuusela pelaa kolmatta kauttaan. Ennen loukkaantumista paikka oli vakiintunut ykkösketjun oikeana laitahyökkääjänä Henri Haapalan ja Jani Lajusen kanssa.

Myös Haapala saattaa olla jonkin aikaa sivussa. Hän loukkaantui lauantaina, joten koko ykkösketju menee tällä viikolla todennäköisesti uusiksi. Ketju oli tehnyt 21 ottelussa lähes kolmanneksen Tapparan maaleista. Kuusela itse johtaa koko Liigan pistepörssiä 21 tehopisteellä, 7 maalia ja 14 syöttöä. Lukon Toni Koivisto ja TPS:n Eric Perrin nousivat viikonloppuna Kuuselan rinnalle, mutta he ovat tehneet vähemmän maaleja kuin Kuusela.

Viime kauden jälkeen Tapparasta lähti paljon tulivoimaa. Pekka Jormakka ja Olli Palola siirtyivät hyökkäämään KHL:ään, Josh Green lähti Kouvolan KooKoohon ja Antti Erkinjuntti Lahden Pelicansiin.

Kun joukkueessa kävi niin iso harvennus, avasiko se uusia ovia myös sinulle?

”Olen saanut hyvin vastuuta ja peliaikaa. Totta kai sen pitää näkyä kentällä.”

Kun Liigaa on pelattu 20–22 kierrosta, Tappara on toisena. Kahtena edellisenä kautena Kuusela on lopulta jäänyt Tapparan kanssa hopealla. Viime kevään finaaleissa se kohtasi taas Kärpät, jossa Kuusela on voittanut ainoan Suomen mestaruutensa 2008. Tuleeko nyt toinen mestaruus vihdoin Tapparassa? ”Se on tavoitteena. Meillä on taas uusi mahdollisuus, mutta kausi on alussa.”

Torstaina Tappara kohtaa Helsingissä HIFK:n. Millainen joukkue on vastassa? ”Siitä tulee kova peli. HIFK:n hallissa on aina hyvä tunnelma. Vastassa on tuttu kaverikin, kun pelasimme Teemu Ramstedtin kanssa Bluesissa.”

Vanhan seuran, Espoon Bluesin ahdinko on syvä. Seura on käytännössä konkurssin partaalla, mutta se yrittää pitää pyörät pyörimässä. ”Toivottavasti Blues jatkaa. Espoossa on tilausta jääkiekkoseuralle.”

Kuusela on perheellinen. Pojan syntyminen kuusi vuotta sitten toi uutta sisältöä. ”Jääkiekko ei ole enää kuoleman ja elämän kysymys. Perhe on tärkein”, sanoi Kuusela, jolla on myös kolmivuotias tytär.

”Poika tykkää olla luistimilla. Urheilu ja liikunta kiinnostavat, ja se on hyvä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?