Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Englanti ja Ranska kohtaavat tunteikkaassa maaottelussa: ”On tärkeää osoittaa, että terrorismi ei voita”

Urheilu
 
Englannin ja Ranskan jalkapallo-ottelussa on mittavat turvajärjestelyt
Englannin ja Ranskan jalkapallo-ottelussa on mittavat turvajärjestelyt
Englanti ja Ranska kohtaavat tänään Lontoossa Wembleyn stadionilla vain neljä päivää Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Tapahtuman turvallisuuden eteen on tehty mittavia ponnisteluja.

Englannin jalkapallomaajoukkueen kapteeni Wayne Rooney uskoo, että maaottelun pelaaminen Ranskaa vastaan osoittaa, että elämä jatkuu, ja maailman täytyy vastustaa terrorismia.

Englanti ja Ranska kohtaavat tänään jalkapallomaaottelussa Lontoossa Wembleyn stadionilla vain neljä päivää sen jälkeen, kun noin 130 ihmistä kuoli ja yli 350 loukkaantui Pariisin terrori-iskuissa.

Itsemurhapommittaja räjäytti itsensä Stade de France -stadionin lähistöllä samaan aikaan, kun Ranska pelasi maailmanmestari Saksaa vastaan. Lopulta koko vierasjoukkue vietti yön stadionilla.

Lauantaina Ranskan epäiltiin peruvan Englanti-pelin, mutta illalla Didier Deschampsin miehistö astelee noin 80000 katsojan eteen ottelussa, jonka on määrä osoittaa yhtenäisyyttä taistelussa terrorismia vastaan.

”Olemme täällä edustamassa maatamme ja sen värejä jopa suuremmalla ylpeydellä kuin yleensä”, Dechamps sanoi BBC:lle.

”Ottelusta tulee tunteikas, mutta meidän tulee edustaa maatamme oikealla tavalla.”

Englannin kapteenin Rooneyn mielestä on tärkeää, että ottelu pelataan.

”Pelaaminen osoittaa, että Ranska on vahva ja vastustaa terrorismia. Meidän tehtävämme on tukea heitä. Joskus, kun pahoja asioita tapahtuu, jalkapallo on paikka, missä voi tuntea itsensä kaikkein turvallisimmaksi”, Rooney toteaa The Guardianin haastattelussa.

”Illasta tulee hieno yhtenäisyyden näytös. Se osoittaa terroristeille, että maailma jatkaa eteenpäin ja vastustaa heitä.”

Tapahtuman turvallisuuden eteen on tehty mittavia ponnisteluja. Aseistetut poliisit valvoivat jo Ranskan pelaajien siirtymistä harjoittelemaan Wembleyllä. Illan ottelussa kunnioitustaan ovat osoittamassa muun muassa prinssi William ja pääministeri David Cameron. Itse ottelutapahtumaa valvovat lukuisat aseistetut poliisit sekä virkapuvuissa että siviiliasuissa.

Ottelussa molemmat joukkueet kantavat mustaa surunauhaa käsivarressaan, ja joukkueiden kapteenit Rooney ja Hugo Lloris laskevat kukkaseppeleen kentälle yhdessä ottelun erotuomarin kanssa ennen ottelua.

Stadionin valotauluilla näytetään Ranskan kansallislaulun sanat, ja toiveissa on, että koko stadion osallistuu myös vierasjoukkueen Marseljeesin laulamiseen ennen God Save The Queeniä. Wembleyn pääsisäänkäynnillä katsojat toivotetaan tervetulleiksi Ranskan moton mukaisin valotaulun tekstein vapaudella, veljeydellä ja tasa-arvolla.

Englannin jalkapalloliiton puheenjohtaja Martin Glenn toteaa, että tapahtuman tavoitteena on osoittaa kunnioitusta Pariisin uhreille.

”En ole yllättynyt, että Ranska halusi pelata ottelun. Kun liberaaleja demokratioita vastaan hyökätään, ne haluavat reagoida voittamalla pelon”, Glenn sanoi The Guardianille.

”Olemme myyneet viikonlopun aikana lisää lippuja, mikä osoittaa, että ihmiset haluavat näyttää solidaarisuutensa. Ottelulla on valtava globaali merkitys. Kaikkien katseet ovat Wembleyllä, ja on tärkeää osoittaa, että terrorismi ei voita.”

Englanti–Ranska Viasat Sportilla kello 21.50 alkaen.

Henry Browne reuters
Wembleyn stadion valaistiin Ranskan lipun väreillä.
Wembleyn stadion valaistiin Ranskan lipun väreillä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!