Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian maajoukkue osoitti tukea itsevaltiaalle: ”En välitä ranskalaisista tai kenestäkään muusta”

Urheilu
 
Patrick Johnston / reuters
Syyrian joukkueen päävalmentaja Fajr Ibrahim (kesk.), keskikenttäpelaaja Osama Omari (oik.) ja joukkueen virkailija lehdistötilaisuudessa Singaporessa.
Syyrian joukkueen päävalmentaja Fajr Ibrahim (kesk.), keskikenttäpelaaja Osama Omari (oik.) ja joukkueen virkailija lehdistötilaisuudessa Singaporessa. Kuva: Patrick Johnston / reuters

Syyrian jalkapallomaajoukkue käytti ottelua edeltäneen lehdistötilaisuuden osoittaakseen tukeaan maan itsevaltaiselle johtajalle Bashar al-Assadille.

Syyria kohtaa Singaporessa isäntäjoukkueen MM-karsintaottelussa tiistaina, ja vieraiden tempaus närkästytti monet paikalliset kannattajat.

Syyrian valmentaja Fajr Ibrahim ja keskikenttäpelaaja Osama Omari saapuivat lehdistötilaisuuteen maanantaina t-paidoissa, joissa oli presidentin kuva. Miehet ylistivät al-Assadia vuolaasti.

”Tämä on presidenttimme Bashar al-Assad, joista olemme ylpeitä, koska hän taistelee maailman terroristeja vastaan myös sinun puolestasi”, Ibrahim sanoi paikallisen median mukaan.

”Presidenttimme seuraa jokaista askeltamme. Hän kannattaa meitä ja pelaamme maallemme ja hänelle”, Ibrahimin kerrotaan lausuneen.

Valmentaja kommentoi myös kysymystä urheilun ja politiikan sekoittamisesta.

”Hän on presidenttimme. En välitä ranskalaisista tai kenestäkään muusta, välitän omasta maastani.”

Ranska on suorittanut ilmaiskuja terroristijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa syyskuusta lähtien. Ranska lisäsi iskuja Pariisin perjantaisen terroristihyökkäyksen jälkeen. Isis kertoi hyökänneensä Pariisin kostona ilmaiskuja vastaan.

Länsimaat haluaisivat neljä vuotta vallankumousta vastaan taistelleen al-Assadin vallasta, mutta Venäjä ja Iran ovat tukeneet Syyrian presidenttiä.

Lähde: AFP

Alexei Druzhinin reuters
Bashar al-Assad.
Bashar al-Assad.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?