Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoren kiinalaisuimarin yllättävä kuolema herättää surua ja hämmennystä

Urheilu
 

Lupaavan kiinalaisen uimarin Qing Venyin kuolema on herättänyt huolta asiantuntijoiden keskuudessa. Qing, 17, kuoli äkillisesti yöllä maajoukkueen harjoitusleirillä Pekingissä viikko sitten.

Qing ehdittiin viedä sairaalaan, mutta häntä ei kyetty pelastamaan.

Ihmetystä on herättänyt Qingin ruumiin nopea tuhkaaminen. Brittilehti Independentin mukaan Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua kertoi vain kolme tuntia Qingin kuoleman jälkeen, että hänen vanhempansa eivät vaadi ruumiinavausta.

Qingin ruumis tuhkattiin kahden vuorokauden sisällä, eikä hänen tarkka kuolinsyy ilmeisesti selvinnyt.

Uintisivusto Swimwortexin haastattelema maailman uintivalmentajien liiton WSCA:n toimitusjohtaja John Leonard pitää ihmeellisenä, että Qingille ei tehty ruumiinavausta.

”Läntisessä maailmassa ruumiinavaus tehdään tällaisissa mysteerissä tapauksissa uskoakseni automaattisesti. On todella hämmentävää, kun nuori, hyväkuntoinen ja vain pari viikkoa aiemmin lääkärintarkastukset läpi käynyt urheilija kiljuu yöllä ja kuolee.”

”Lisäksi välitön tuhkaaminen tekee tutkimukset mahdottomiksi. Ymmärrän kulttuurisia ja uskonnollisia eroja, mutta länsimaissa poliisi olisi kiinnostunut kuolinsyystä.”

WSCA:n puheenjohtaja George Block muistuttaa, että Quingin kuolema on suuri tragedia hänen perheelleen ja ystävilleen.

Swimvortexin mukaan Kiinan uintiyhteisöstä on pyydetty Maailman antiodopingtoimistoa Wadaa tutkimaan tapausta.

Qing oli voittanut viime kuussa Kiinan nuorten mestaruuskisoissa kaksi kultamitalia rintauinnissa. Hänen arveltiin voivan yltää ensi kesänä käytäviin Rion olympialaisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!