Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ahdinko hitsaa Espoossa

Urheilu
 
Juhani Niiranen / HS
Tomi Vaara tuulettaa Bluesin 1–1 tasoitusta tiistaina Sportia vastaan. Miira Nordlund ja Janika Ervilä (vasemmalla takana) ovat myös Bluesin innokkaita kannattajia.
Tomi Vaara tuulettaa Bluesin 1–1 tasoitusta tiistaina Sportia vastaan. Miira Nordlund ja Janika Ervilä (vasemmalla takana) ovat myös Bluesin innokkaita kannattajia. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Blues 2Sport 3 vl

Blues pelaa liigassa kuin viimeistä päivää. Kahden konkurssihakemuksen ahdistamat espoolaiset panivat kaiken peliin, mutta kokivat rankkaritappion kovakuntoiselle Vaasan Sportille.

Maksuhäirikkö ei ole menettänyt kannattajiaan. Tiistaina Metro-areenaan vaelsi kauden ennätysyleisö 5 541 katsojaa, joka on 2 202 yli Bluesin asettaman yleisötavoitteen.

”Fanimme ansaitsevat kaikki kehut. Ei ihan vielä päästy unelmaani eli pelaamaan täydessä hallissa”, sanoi Bluesin valmentaja Jyrki Aho. ”Loppuunmyyty halli olisi kiva kokea.”

Tiistaina katsomossa oli meininkiä. Bluesilla oli jatkoajalla pari paikkaa ratkaisuun.

Riitta ja Tomi Jansson istuvat kolmatta kauttaan kausikorttipaikoilla Bluesin kannattajakulmauksessa. He kulkevat Espoon Hannusjärveltä peleihin autolla.

”Vartioimaton pysäköinti areenan läheisellä pellolla syö kauden mittaan seitsemän euroa kerralta. Valitettavasti julkinen liikenne laajassa kaupungissa on huonoa”, moitti Tomi Jansson. ”Pienet asiat kuntoon ja yleisöä saadaan vielä enemmän.”

Aviopari toivoi, että vuosien takaiset pelipäivien fanibussit kaupunginosista urheilupuistoon palaavat liikenteeseen.

”Espoolaiset kannattavat yhä huonosti omiaan”, mietti Riitta Jansson. ”Espoossa ajatus on kaiketi sellainen, että meidän hyvä futisjengi meni jo konkurssiin, ja jääkiekko menee hyvää vauhtia perässä.”

Bluesin taustayhtiöllä on viikonpäivät aikaa alkaa kaivaa rahaa velkojilleen. Mikäli tilanne ei laukea espoolaisseuran päivät on luettu.

Bluesin pukukopin ovet aukesivat Sport-pelin jälkeen kovin hitaasti. Syynä oli joukkuepalaveri ja valmentaja Jyrki Ahon mukaan keskusteluaiheena ”ulkojääkiekkoilulliset” asiat.

”Kyllä tässä on meneillään, ja on noussut pieni hype katsomossa ja pelaajistossa. Ahdinko on kasvattanut kaukaloon uusia vastuunkantajia”, näki Tomi Jansson vastoinkäymisten valoisana puolena.

Riitta Jansson mietti keräystä Bluesin pelastukseksi. Hän katsoi, että viisi tai kymmenen eroa jokaiselta espoolaiselta on pikkusumma: ”Itse olen valmis paljon suurempaan lahjoitukseen.”

Sport-ottelussa jaettiin lentolehtisiä, joissa pohdittiin ruohonjuuritasolla Bluesin ahdinkoa. Lehdykän allekirjoitti #BluesinPuolesta -liike. Sen alullepanijat kertovat itsestään ja keinoistaan torstaina avattavalla sivustolla.

”Hetkessä ei ongelmia ratkaista”, seisoo lehdykässä. ”Suomen upein juniorityö ansaitsee oman liigaseuransa, ja Espoo ansaitsee oman seuransa. Kolmen vuosikymmenen työtä ei saa heittää hukkaan.”

Pelikatkoilla valotaululla vieraili Bluesin entisiä pelaajia jakamassa rohkaisua. Ranskan liigaa syksyn pelannut ex-kulttipelaaja Cami Miettinen totesi: ”Tsemppiä sinne, toivottavasti asiat kääntyvät parhain päin.”

”Hetkessä ei ongelmia ratkaista”, seisoo lehdykässä. ”Suomen upein juniorityö ansaitsee oman liigaseuransa, ja Espoo ansaitsee oman seuransa. Kolmen vuosikymmenen työtä ei saa heittää hukkaan.”

Pelikatkoilla valotaululla vieraili Bluesin entisiä pelaajia jakamassa rohkaisua. Ranskan liigaa syksyn pelannut ex-kulttipelaaja Camilo Miettinen totesi: ”Tsemppiä, toivottavasti asiat kääntyvät parhain päin.”

Juhani Niiranen / HS
Tomi Jansson
Tomi Jansson
Juhani Niiranen / HS
Riitta Jansson
Riitta Jansson
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!