Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uuden-Seelannin rugbyikoni kuoli vain 40-vuotiaana – tavoite jäi saavuttamatta

Urheilu
 
KIERAN DOHERTY reuters
Jonah Lomu (oik.) ottelussa Englantia vastaan vuonna 1999.
Jonah Lomu (oik.) ottelussa Englantia vastaan vuonna 1999. Kuva: KIERAN DOHERTY reuters

Rugbyn ensimmäisiin maailmantähtiin kuulunut Uuden-Seelannin Jonah Lomu on kuollut.

40-vuotias entinen suurpelaaja kärsi harvinaisesta munuaissairaudesta, jota oli hoidettu dialyysillä jo kymmenen vuoden ajan.

Lomu oli hiljattain Englannissa rugbyn MM-kisoissa, jossa hän työskenteli sponsoritehtävissä. Hän oli palannut kotiinsa Aucklandiin, jossa hän kuoli yllättäen keskiviikkoaamuna. Hänellä oli 6- ja 5-vuotiaat pojat.

Uuden-Seelannin maajoukkueen entinen lääkäri John Mayhew vahvisti Lomun kuoleman Daily Mailille.

”Tämä oli täysin odottamatonta. Jonah saapui perheineen eilen illalla, ja tänä aamuna hän on kuollut. Perhe pyytää kaikkia kunnioittamaan heidän yksityisyyttään. He käyvät läpi kauheaa aikaa juuri nyt”, Mayhew kommentoi.

Lomu nousi parrasvaloihin vuoden 1995 MM-kisoissa ja etenkin huippupeli välierässä Englantia vastaan varmisti miehen paikan lajin tähtien joukossa.

Laituri joutui lopettamaan uransa jo vuonna 2002 munuaissairauden vuoksi. Hän sai uuden munuaisen vuonna 2004, mutta se lakkasi toimimasta vuonna 2011.

”Tavoitteeni on selvitä poikien 21-vuotissyntymäpäiviin asti”, Lomu kertoi elokuussa Daily Mailin laajassa haastattelussa.

”Siitä ei ole mitään takeita, mutta se on tähtäimeni. Se on merkkipaalu, johon jokainen vanhempi haluaa päästä. Isäni kuoli nuorena, ja se panee ajattelemaan. Haluan poikieni olevan terveitä, ja kun he ovat 21, he tulevat todennäköisesti elämään terveen elämän.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!