Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oma kisa tarvitsee oman huipun

Urheilu
 

Kansainvälisen autoliiton (FIA) puheenjohtaja Jean Todt vieraili kuukausi sitten Suomessa. Todtilta kysyttiin, mitä mieltä hän on Kymin Iittiin suunnitellusta uudesta moottoriradasta?

”En tunne hanketta”, sanoi Todt.

Moottoripomon vastaus on yllättävä. FIA on myöntänyt omasta kehitysrahastostaan Kymi Ringin perustamiseen 200 000 euroa. Radan kokonaiskustannuksiin verrattuna se ei ole paljon, mutta se kertoo, että suomalaiseen osaamiseen luotetaan.

Ensi alkuun Iitissä on suunniteltu ajettavaksi ratamoottoripyörien MM-osakilpailuja. Tavoite on kova ja kuulostaa epärealistiselta. Silti on nostettava hattua, että Suomessa jaksetaan näinä aikoina yrittää Kymin Ringin tapaista hanketta. Vielä ei siis pidä antaa periksi.

Jos rata valmistuu, ja Kymi Ring saa MM-kisan, oma kisa tarvitsee suomalaisen ratamoottoripyöräilyn huipun, mutta mistä? Mika Kallio pitää ensi kaudella välivuotta testiajajana. Sen jälkeen tulevaisuus on auki.

Kymi Ringin yhtenä pelastuksena voisi olla FIA:n alainen rallicross, joka kasvattaa koko ajan suosiotaan Euroopassa. Stadionilla ajettavat rallimaiset kisat ovat keränneet kymmeniä tuhansia katsojia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!