Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulupukki ja rokkistara – Jokerien Topi Jaakolalla on takana kuuden kuukauden partaprojekti

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Ns. metsuriparran kasvattanut Topi Jaakola on tyytyväinen, kun Jokerit pelaa seuraavat kuusi ottelua kotonaan. ”Kotona pääsen lataamaan akkuja, ja harjoittelussa voin keskittyä enemmän fyysiseen puoleen.”
Ns. metsuriparran kasvattanut Topi Jaakola on tyytyväinen, kun Jokerit pelaa seuraavat kuusi ottelua kotonaan. ”Kotona pääsen lataamaan akkuja, ja harjoittelussa voin keskittyä enemmän fyysiseen puoleen.” Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Topi Jaakola on vahva ehdokas Jokerien pikkujoulupukiksi. Puolustaja jätti kesäloman kunniaksi partansa ajamatta eikä ole sen jälkeen sitä leikannut.

”Parta ajetaan vasta siinä vaiheessa, kun se rupeaa itseäni ärsyttämään”, pohtii Jaakola miehekästä ulkonäköään. ”Tähän mennessä en ole sitä juurikaan siistinyt.”

Maajoukkuejääkiekkoilija Jaakolan kesäloma alkoi, kun pelit päättyivät toukokuussa Tšekin MM-turnauksessa. Kuudessa kuukaudessa on puskenut leukaperiin melkoinen tukko.

”Vaimo ei ole parrankasvustani harmissaan, päinvastoin”, sanoo Jaakola, jonka passikuvassa orastaa vaatimaton sänki.

”Vanhalla passilla ja kuvalla olen päässyt harmitta ulkomaan pelimatkoilla maahan ja pois.”

Jaakola on Oulun kiekkoilun kasvatti, jonka junnu-ura alkoi Pateniemen kaupunkiosan Patelan Puumissa. Puumien tähtiin kuuluu Jari Viuhkola, jonka pelinumeron 24 Kärpät nosti jäähallin kattoon syyskuussa.

Jaakola täytti viime sunnuntaina 32 vuotta. Juhlapäivää hän vietti pelimatkalla Länsi-Siperian Hanti-Mansijskissa 25 asteen raikkaassa pakkasessa. Konkaripelaaja Jaakolan kaksivuotinen sopimus Jokerien kanssa päättyy ensi keväänä.

”Syksyllä on ollut paljon muuta mietittävää. Jokerien otteissa on ollut hakemista. Peli on kulkenut kuin vuoristorata, hyvällä pelillä ylös ja sitten huonolla pelillä alas”, sanoo Jaakola. ”Tavoite on nostella keväällä mestaruuskannua Jokerien kanssa.”

Jaakola lähti Kärpistä maailmalle 2008 taskussa neljä peräkkäistä mestaruutta. Nyt on liigatasolla menossa kahdeksas kausi ilman kultaa, poikkeuksena maailmanmestaruus 2011.

Jaakolalle peliuran loppuminen on kaukainen ajatus, mutta yksi varatie on jo katsottu.

”Oma levykauppa. Kerään vinyylilevyjä, paljon kaikkea 70- ja 60-luvulta. Musiikki on minulle tärkeää”, sanoo Jaakola.

Viimeksi Jaakola oli konsertissa marraskuun alussa Tavastiaklubilla. Helsingissä lavalla oli raskasta ja psykedeelistä rockia soittava Uncle Acid & The Deadbeats.

Ennen Jokereita Jaakola pelasi KHL:ää Habarovskin ja Prahan riveissä. ”Matkustaminen on sellainen juttu, ettei siihen voi tottua. Se on kuluttavaa.”

Alkaneen parin viikon aikana Jaakolan ei tarvitse pakata laukkujaan. Jokerit pelaa seuraavat kuusi otteluaan kotihallissa Hartwall-areenassa.

Jokerit kohtaa tänään klo 18.30 Hartwall-areenassa Omskin

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!