Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SPV:n valmentaja järkyttyi joukkueensa sukelluksesta: ”Olisi pitänyt järkyttyä jo aiemmin”

Urheilu
 
Juha Sorri
Suomeen palannut Mika Kohonen on pelannut SPV:ssä tällä kaudella myös puolustajana.
Suomeen palannut Mika Kohonen on pelannut SPV:ssä tällä kaudella myös puolustajana. Kuva: Juha Sorri

Miesten salibandyliigassa nähdään perjantaina uusi runkosarjan yleisöennätys.

TPS-salibandy on myynyt 20-vuotisjuhlaotteluunsa mestari SPV:tä vastaan jo 4 000 lippua. Katsomoon yleisöä tulee kuitenkin vielä enemmän.

”Nuo 4 000 on todellakin myytyjä lippuja. Sen päälle tulevat kausikorttilaiset ja seuran omat jäsenet. Kaikki harjoitukset ovat peruttu pelin ajaksi”, TPS-salibandyn toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi kertoo.

Ennakkoasetelmien perustella ottelusta tulee tiukka. TPS on sarjassa kuudentena ja kautensa vaisusti aloittanut SPV kahdeksantena.

Ruotsista täksi kaudeksi Suomeen ja SPV:n riveihin tulleen konkarihyökkääjä Mika Kohosen mukaan syynä tappioihin on ailahtelevaisuus.

”Hyvät pätkät ovat hyviä, mutta huonoissa pätkissä peli dippaa älyttömästi”, hän toteaa.

SPV on päästänyt yhdeksässä ottelussa 67 maalia, ja maalisuhde on miinuksella. Kohonen ei ole kuitenkaan tahmeasta alusta huolissaan. SPV:llä on ollut vaikeuksia alkukaudesta myös aiemmin.

”Olemme päättäneet, että nyt avoimet ovet suljetaan. Keskitymme perusasioihin ja rakennamme peliä yksinkertaisten asioiden kautta.”

Viime viikko oli SPV:lle katastrofaalinen. Ensin se hävisi Suomen cupissa Happeelle murskalukemin ja viikonloppuna tappiot jatkuivat liigassa.

Nousijajoukkue M-Team haki lauantaina Seinäjoelta pisteet maalein 7–5 ja sunnuntaina OLS oli kotikentällään parempi lukemin 9–7.

”Se oli kyllä todellakin mahalasku tälle jaksolle”, päävalmentaja Tommy Koponen harmittelee.

”Ennen maajoukkuetaukoa meillä oli hyvää nostetta.”

Tappioiden taustalla on muun muassa pallojen menetykset vaarallisissa paikoissa ja niistä seuranneet vastustajan vastahyökkäykset.

”Mutta kun viime viikkoa katsoo, niin siellä klikkasivat kaikki osa-alueet. Olisi väärin nostaa esille vain yhtä asiaa.”

Koposen mukaan ongelmia on ollut aivan perusasioista lähtien.

”Kieltämättä olo on järkyttynyt, ja on syytä ollakin. Ja olisi pitänyt olla jo vähän aikaisemminkin”, hän linjaa.

Koponen myöntää, että joukkueen peli ei muutu viikossa timanttiseksi, vaikka toimenpiteitä suunnan kääntämiseksi on tehty.

Mika Kohosen oma peli on sujunut kelvollisesti. Hän on SPV:n tehotilaston kärjessä ja pisteitä on kertynyt, vaikka on pelannut puolet otteluista puolustajana.

”Peilaan omaakin peliäni joukkueen pelinkautta. En missään nimessä ole tyytyväinen omaan peliin, vaikka se tuloksellisesti ja tilastollisesti onkin hyvä.”

Muuten Kohonen on tyytyväinen kauden etenemiseen. Hän on saanut terveenä, ja tavoittena on uran jatkuminen myös tämän kauden jälkeen. Yhtenä tavoitteena on vuoden 2016 MM-kisat.

”Omakin projekti on aluillaan. Pitää ottaa pieniä askelia eteenpäin”, Kohonen toteaa.

”On ollut pirun kiva elää urheilijan elämää ja pelata. Laatutreenejä on tullut keväästä lähtien.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!