Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifa-skandaalissa löytynyt lisää epäilyttäviä rahasiirtoja

Urheilu
 
ARND WIEGMANN REUTERS
Fifan pääkonttori Sveitsin Zürichissä.
Fifan pääkonttori Sveitsin Zürichissä. Kuva: ARND WIEGMANN REUTERS

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan korruptiota tutkivat sveitsiläisviranomaiset ovat löytäneet lisää epäilyttäviä rahasiirtoja, kertoo uutistoimisto AFP.

Sveitsin syyttäjäviranomaisen mukaan Venäjän ja Qatarin MM-turnausten myöntämiseen liittyviä epäilyttäviä rahasiirtoja on löytynyt jo yli 120. Vielä elokuussa epäilyttävien rahasiirtojen määrä oli 103.

Syyttäjäviranomaisen mukaan virasto on saanut yli 120 epäilyttävistä rahasiirroista kertovaa raporttia Sveitsin valtion talousrikosyksiköltä.

”Nämä raportit liittyvät käynnissä olevaan tutkintaan MM-turnausten valintaprosessista.”

Fifan johto äänesti joulukuussa 2010 vuosien 2018 ja 2022 MM-turnauksista, joihin liittyy korruptioepäilyjä. Venäjä ja Qatar ovat molemmat jyrkästi kieltäneet väärinkäytökset.

Sveitsin syyttäjäviranomainen ei ole saanut vielä mitään yhteyttä Qatarin viranomaisiin, vaikka tutkinnan aloittamisesta on kulunut jo seitsemän kuukautta.

”Toistaiseksi yhtäkään Qatarin viranomaista ei ole kuultu”, syyttäjäviranomainen kertoi uutistoimistolle.

Entinen Fifan varapuheenjohtaja ja Aasian jalkapalloliiton puheenjohtaja Mohamed bin Hammam, 66, on keskeinen henkilö monissa Fifaan kohdistuvissa epäilyissä.

”Hänen lausuntonsa olisi erittäin tervetullut”, syyttäjäviranomainen sanoi uutistoimistolle.

Bin Hammam oli Fifan johtokunnan jäsen vuosikymmenen ajan. Bin Hammam putosi vallan keskiöstä sen jälkeen, kun hän haastoi Fifan puheenjohtavaalissa Sepp Blatterin vuonna 2011.

Bin Hammam sai elinikäisen toimitsijakiellon vuonna 2011, kun häntä koskevat lahjontaepäilyt nousivat esiin. Bin Hammam valitti onnistuneesti toimitsijakiellostaan, mutta hän sai toisen elinikäisen toimitsijakiellon vuonna 2012.

Qatarin MM-turnauksen järjestelykomitean varapuheenjohtaja Nasser al-Khater kertoi uutistoimisto AFP:lle viime kuussa, että Sveitsin viranomaiset eivät ole olleet heihin yhteydessä.

Syyttäjäviranomaisen mukaan on ”realistista” odottaa, että heidän tutkintansa voi kestää vuosia.

”Yleisesti puhuttuna niin sanotussa valkokaulusrikollisuudessa voi kestää viidestä kuuteen vuotta ennen kuin syytteet ovat valmiina”, tiedottaja kertoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!