Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IFK-valmentaja Törmänen piti joukkuettaan pelikieltojupakan häviäjänä

Urheilu
 
Juha Metso
HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen KooKoo–HIFK-ottelussa Kouvolassa 21. lokakuuta 2015.
HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen KooKoo–HIFK-ottelussa Kouvolassa 21. lokakuuta 2015. Kuva: Juha Metso

Jääkiekko alkaa taas kerätä puheenaiheita, tosin useimmiten tappeluiden ja rumien taklausten ansiosta. Mahtuu mukaan yksi maalivahdin mailaniskukin.

Liiga jakoi pelikieltoja torstaina Helsingin IFK:n ja SaiPan välisestä ottelusta. Rangaistukset menivät tasan 3–3, kun IFK:n Micke-Max Åsten otti kolme ottelua tappelusta ja SaiPan Mikael Kuronen saman pätkän laittomasta taklauksesta.

”Jos me olisimme saaneet viiden minuutin ylivoiman, ei Åsten olisi käynyt kostamaan”, IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen sanoi. ”Eli siis, jos tuomarit olisivat hoitaneet hommansa.”

IFK–SaiPa-ottelussa käytettiin niin sanottua erotuomarivaihtoa eli tšekkikläinen Martin Frano vihelsi toisena päätuomarina. Toista pilliä puhalsi suomalainen Jari-Pekka Pajula.

Kuronen taklaisi ensin Corey Elkinsiä toisessa erässä. Elkins sai aivotärähdyksen ja joutui jättämään kaukalon. Kuronen ei saanut edes jäähyä, kun päätuomarit ja linjamiehet eivät nähneet tilanteessa mitään väärää.

Ottelu kärjistyi, kun Åsten aloitti takaapäin tappelun kolmannen erän lopussa. Hän sai siitä oman pelikieltonsa.

”Kyllä me kärsittiin tästä ihan sairaasti. Pannaan tämä tšekkituomarin piikkiin. Hänen olisi pitänyt viheltää”, Törmänen sanoi.

Torstaina tuli kaksi puolipitkää pelikieltoa, mutta perjantaina on luvassa lisää. TPS:n maalivahti Teemu Lassila löi halonhakkuuotteella Ässien Josh Grattonia päähän.

Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi jakaa tuomionsa tästä, ja pitkä panna on luvassa.

”En ota yksittäisiin tapauksiin kantaa, mutta yleisesti on hyvä, että annetaan pitkiä pelikieltoja ja on tiukka linja”, IFK:n keskushyökkääjä Teemu Ramstedt sanoi. Hän ei puhunut IFK:n pelaajana, vaan pelaajayhdistyksen varapuheenjohtajana.

”Kyllä pitkät pelikiellot ehkäisevät. Mitä muuta me voisimme tehdä”, Ramstedt sanoi.

Lisäksi pelaaja menettää pelikieltoajaltaan osan palkastaan, joten jokainen laiton isku ja huitaisu voi tulla kalliiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!