Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huippulupaus Laine väläytti laukaustaan

Urheilu
 
Huippuhetket: HIFK - Tappara
Huippuhetket: HIFK - Tappara
Tappara vankisti asemiaan sarjataulukon piikkipaikalla hakemalla kolme pistettä Helsingistä. HIFK tuli kamppailussa tasoihin päätöserän alussa, mutta Tappara viimeisteli kolme seuraavaa osumaa ja karkasi voittoon.

HIFK 3

Tappara 5

Helsingin IFK:n onneksi jääkiekon pudotuspelit eivät ala vielä. Jos nyt ruvettaisiin pelaamaan ottelusarjoja kevään hengessä, ei IFK ainakaan Tapparan yli kulkisi.

Tappara oli juuri niin jämäkkä ja vahva kuin alkukausi näyttää. Pari erää taivallettiin yhtä tahtia, mutta ero repesi heti, kun vieraat nojasivat kaasupolkimen pohjaan.

Laitahyökkääjä Kristian Kuusela palasi Tapparan kokoonpanoon Antti Tyrväisen tyrmäyksen jäljiltä. IFK sai Joonas Raskin takaisin pitkän tauon jälkeen.

Molemmat tulivat esille, ja Kuusela varsinkin, kun hän syötti huippulupaus Patrik Laineen tekemän 0–2-maalin.

Rask toi IFK:n peliin mukaan kolmannen erän alussa tasoittamalla ottelun 2–2:een. Se vaan ei riittänyt sytykkeeksi ottelun viemiseen.

Stephen Dixon ja Jan-Mikael Järvinen veivät maaleillaan Tapparan pikatahdilla karkuun kolmannen erän alussa.

Laine näytti parasta osaamistaan Tapparan ylivoimassa toisen erän puolivälissä, kun Kuusela antoi tarkan syötön pelin painottomalle puolelle. Lainehan se siellä odotti ja antoi palaa suoraan syötöstä. Ville Husso IFK:n maalilla ei ehtinyt kuin hieman heilahtaa.

Juuri tämän Laine osaa parhaiten. Laukaus lähti ilman mietintäaikaa ja asetteluja. IFK-puolustaja Eemeli Heikkinen yritti vähän heilutella mailaansa, mutta estäjäksi hänestä ei ollut.

”Olen mä siinä ihan hyvä”, Laine sanoi suorasta laukauksestaan. ”Olen ennenkin tehnyt sellaisia maaleja, mutta se auttoi, että toinen pakki oli ilman mailaa.”

Päätuomari Jari Levonen esitti illan erikoisuuden. Hän nosti käden ylös jäähyn merkiksi, kun Heikkinen kamppasi Veli-Matti Savinaista ensimmäisen erän lopussa. Hetkeä myöhemmin Levonen perui jäähyn. Ihan joka ilta ei näe näin nopeaa linjamuutosta, mutta Levosen tuomarikarisma riitti ratkaisuun.

IFK:n hyökkääjä Micke-Max Åsten sai kolmen ottelun pelikiellon tiistaisen SaiPa-ottelun tapahtumista. Åsten aloitti tappelin Mikael Kurosen kanssa kostaakseen Kurosen taklauksen päin Corey Elkinsiä.

Kurosen osittain kuolleesta kulmasta tullut taklaus maksoi hänelle myös kolme ottelua.

Roni Rekomaa / lehtikuva
Tapparan Patrik Laine (oik.) osui HIFK:ta vastaan.
Tapparan Patrik Laine (oik.) osui HIFK:ta vastaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?