Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen EM-joukkueen ensimmäiset nimet julki – Alisa Vainio mukana 11 urheilijan listalla

Urheilu
 
Vesa Koivunen HS
Alisa Vainio valittiin Suomen EM-kisajoukkueeseen.
Alisa Vainio valittiin Suomen EM-kisajoukkueeseen. Kuva: Vesa Koivunen HS

Suomen joukkueen ensimmäiset urheilija ensi kesän yleisurheilun EM-kisoihin Amsterdamiin nimettiin perjantaina.

Valittujen joukossa ovat jo aiemmin Rio de Janeiron olympialaisiin nimetyt keihäänheittäjät Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki.

Suomen urheluliiton (SUL) nimeämään EM-joukkueeseen nousivat keihäsmiesten lisäksi ensimmäisessä vaiheessa myös moukarinheittäjät David Söderberg ja Tuomas Seppänen, aitajuoksija Nooralotta Neziri, kestävyysjuoksijat Johanna Peiponen (10 000 metrille), Alisa Vainio (10 000 m) ja Sandra Eriksson (3 000 m:n esteet), kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä, seiväshyppääjä Minna Nikkanen sekä kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen.

Näin huippuaikoja pitkin syksyä kellottanut ja maratonilla olympiarajan alittanut Vainio,18, pääsee tavoittelemaan ensi kesänä arvokisamenestystä, vaikka ei ikänsä takia olympiamaratonille saakaan osallistua.

”EM-valinnoissa noudatetaan liukuvan valinnan menetelmää. Ensimmäisessä valinnassa on arvioitu viime kesän kilpailukautta. Sen perusteella joukkueeseen nimettiin selkeät tapaukset, kuten Pitkämäki ja Ruuskanen”, SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä toteaa tiedotteessa.

Mäkelä vastaa Urheiluliitossa myös valmennusjohtajan töistä vuodenvaihteeseen asti, jolloin valmennusjohtaja Jorma Kemppainen palaa sairauslomalta.

”Liiton valmennusjohtaja täydentänee EM-valintoja jo alkuvuoden 2016 halli- ja talvikauden kilpailusuoritusten perusteella. Viimeiset valinnat tehdään juhannuksen jälkeen. Tuolloin tarkistetaan myös jokaisen joukkueeseen valitun urheilijan terveydentila ja kilpailuvalmius”, Mäkelä sanoo.

Yleisurheilun EM-kisat käydään Amsterdamissa 6.–10. heinäkuuta.

Jussi Nukari Lehtikuva
Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen olivat odotetut valinnat EM-kisoihin.
Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen olivat odotetut valinnat EM-kisoihin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?