Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suikkanen otti kantaa Lassilan pelikieltoon ja väkivaltaan Liigassa: ”Onko mopo karkaamassa käsistä vai ei?”

Urheilu
 
Näin Kai Suikkanen kommentoi Teemu Lassilan tekoa ja rangaistusta
Näin Kai Suikkanen kommentoi Teemu Lassilan tekoa ja rangaistusta
Nelonen Pron asiantuntija Kai Suikkanen piti Teemu Lassilan saamaa seitsemän ottelun pelikieltoa täysin ansaittuna. Suikkanen kuitenkin korosti ettei usko Lassilan pyrkineen vahingoittamaan Josh Grattonia tilanteessa.

Ensi kaudella Oulun Kärppiä valmentava Kai Suikkanen kommentoi Nelonen Pron kiekkostudiossa TPS-vahti Teemu Lassilan seitsemän ottelun pelikieltoa. Suikkasen mukaan tuomio oli oikeutettu.

TPS-maalivahti Lassila huitoi mailallaan Ässien hyökkääjää Josh Grattonia kasvoihin keskiviikon ottelussa. Gratton sai tilanteessa pahalta näyttäneen haavan silmäkulmaansa.

Liigan kurinpitoryhmä antoi perjantaina Lassilalle tilanteesta seitsemän ottelun pelikiellon.

”Lassilan tuntien, ei hän varmaan tahallaan ketään tarkoittanut loukata. Se vain sattui ja silloin pitää rangaistus kestää”, Suikkanen kommentoi Nelonen Pron kiekkostudiossa ennen perjantain SaiPa–Ilves-ottelua.

Suikkasen mielestä tuomio meni oikein, mutta hän pohti, olisiko pelikielto voinut olla pidempikin. Suikkanen myös spekuloi, että kovanyrkkinä tunnettu Ässien Gratton olisi saanut vastaavasta tilanteesta huomattavasti pidemmän pannan maineensa takia.

Kurinpitopäätöksen mukaan pelikieltoa määrättäessa lieventänä tekijänä otettiin huomioon se, ettei Lassilan ollut omien sanojensa mukaan tarkoitus osua Grattonia naamaan.

”Lassila on lausumassaan todennut, että hänen tarkoituksenaan ei ollut lyödä mailalla vastustajaa kasvoihin mutta maila karkasi vahingossa liian ylös”, Liigan tiedotteessa kerrottiin.

Sosiaalisessa mediassa tämä herätti runsaasti kritiikkiä perjantain aikana. Kriitikoiden mukaan pelaajan lausunnolle ei pitäisi antaa tällaisessa tapauksessa liian suurta painoarvoa.

”Lassila tarkoitti sitä, että hänen oli vähän tarkoitus näpäyttää ja sitten se [maila] nousikin holtittomasti korkealle ja osui päähän”, Suikkanen kommentoi, muttei puuttunut kurinpitoryhmän päätöksen perusteisiin.

Liigassa on viime viikkoina jaettu poikkeuksellisen kovia pelikieltoja. Lassilan seitsemän pelin pannan lisäksi Ilves-hyökkääjä Antti Tyrväinen sai päähän kohdistuneesta taklauksesta yhdeksän ottelun pelikiellon.

Hieman pienemmän kohun aiheuttivat tiistain HIFK–SaiPa-ottelun tapahtumat. SaiPan Mikael Kuronen taklasi HIFK:n Corey Elkinsiä rajusti. Elkins sai aivotärähdyksen, mutta Kuroselle ei tuomittu tilanteesta jäähyä. HIFK:n Micke-Max Åsten kävi myöhemmin kuittaamassa tilanteen Kuroselle nyrkit tanassa. Sekä Kuronen että Åsten saivat kolmen ottelun pelikiellon.

Suikkaselta kysyttiin Nelonen Pron kiekkostudiossa, onko kaukaloväkivallan määrä kasvamassa.

”Onko mopo karkaamassa käsistä vai ei? Liian paljon tapahtuu kaikenlaista”, Suikkanen vastasi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!