Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläkevakuutuspomo Timo Ritakallio Suunnistusliiton puheenjohtajaksi: ”Rakkain harrastukseni”

Urheilu
 
Sirpa Räihä / HS
Timo Ritakallio on toiminut aiemmin Kansainvälisen suunnistusliiton hallituksessa.
Timo Ritakallio on toiminut aiemmin Kansainvälisen suunnistusliiton hallituksessa. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Helsinkiläinen Timo Ritakallio on Suunnistusliiton uusi puheenjohtaja. Hänet valittiin perjantaina tehtävään yksimielisesti.

Ritakallio, 52, toimii eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtajana ja on aktiivisuunnistaja kirkkonummelaisen Lynxin riveissä. Hän on toiminut aiemmin myös Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) hallituksen jäsenenä.

Ikäistensä (sarja H50) kilpailurankingissa Ritakallio päätyi kaudella 2015 sijalle 148. Kauden SM-kisoissa hän oli sarjassaan sijoilla 180–189.

Viime kesän Louna-Jukolassa Ritakallio suunnisti neljännen osuuden Suunnistusliiton joukkueessa ja oli osuusajoissa reilusti puolivälin paremmalla puolella.

”Suunnistus on rakkain harrastukseni, ja siksi olin valmis suostumaan tähän tehtävään. Olen innostunut valmisteluvaiheessa olevasta uudesta strategiasta”, Ritakallio korosti tiedotteessa.

Liiton puheenjohtajana vuodesta 2008 lähtien toiminut Kirre Palmi luopui tehtävästä. Hän kaipaa kokeilumieltä ja joustavuutta suunnistuksen kehittämiseen.

”Suunnistuksella menee tällä hetkellä hyvin, ja sillä tiellä on hyvä jatkaa. Silti olemme jo pari vuotta joutuneet etsimään keinoja taloutemme vahvistamiseen. Teemme edelleen monia asioita liian konservatiivisesti. Pitää olla avarakatseisia, joustavia ja valmiita poikkeamaan vanhoista normeista, jotta saadaan edelleen uusia harrastajia ja kokeilijoita mukaan”, Palmi sanoi.

Suunnistusliiton valtuusto valmisteli liiton uutta strategiaa vuosiksi 2016-20. Lopullinen strategia hyväksytään liittovaltuuston kevätkokouksessa. Strategialuonnoksen tunnuslauseena on Suomi suunnistaa, ja se linjaa suunnistuksen lähivuosien painopisteitä uuteen suuntaan.

”Valmisteilla olevan uuden strategiamme tavoitteena on, että yhä useampi suomalainen suunnistaa ja että suunnistus nähdään hyvinvoinnin keulakuvana. Haluamme toteuttaa matalamman kynnyksen malleja, joilla uusia harrastajia houkutellaan mukaan”, liiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki linjasi.

Ritakallio näkee strategiavalmistelussa myös yhteiskunnallista merkitystä yli urheilurajojen.

”Suunnistukselle on tärkeää, että huippu-urheilijamme menestyvät, lajimme näkyy ja sitä kautta saamme uusia harrastajia. On myös yhteiskunnallisesti tärkeätä saada yhä useampi suomalainen liikkumaan ja suunnistamaan”, Ritakallio sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?