Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikkoiko SM-liiga sääntöjä? – ”Kaikkien aikojen pohjanoteeraus Liigan oikeudenkäytössä”

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Antti Tyrväinen sai yhdeksän ottelun pelikiellon Kristian Kuuselan taklaamisesta sääntöjen vastaisesti.
Antti Tyrväinen sai yhdeksän ottelun pelikiellon Kristian Kuuselan taklaamisesta sääntöjen vastaisesti. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Ilveksen hyökkääjän Antti Tyrväisen agentti Ilkka Larva on ihmeissään jääkiekon SM-liigan päätöksestä julkistaa verkkosivuillaan tietoja Tyrväisen Urheilun oikeuslautakuntaan tekemästä valituksesta.

Urheilun oikeuslautakunnan sääntöjen mukaan (pykälä 17) asian käsittely ja lautakunnalle toimitetut valitus- ja vastausasiakirjat eivät ole julkisia, ellei lautakunta asianosaisten suostumuksella nimenomaan toisin päätä.

SM-liiga julkisti verkkosivuillaan myöhään perjantai-iltana tiedotteen, jossa se kertoi Tyrväisen hakevan lievennystä yhdeksän ottelun pelikieltoon ja sakkorangaistukseen, joka on 15 prosenttia hänen kausipalkastaan.

Tyrväinen katsoo Liigan tiedotteen mukaan SM-liigan muun muassa tulkinneen väärin tapauksen videotallennetta. Tyrväisen mukaan kyseessä ei ensisijaisesti ole päähän kohdistuva taklaus.

Liigan mukaan Tyrväinen katsoo valituksessaan myös, että häntä rangaistaan kahdesti samasta asiasta. Liigan kurinpitoryhmä kovensi Tyrväisen pelikiellon seitsemästä ottelusta yhdeksään, koska hän on ollut kolmena edellisenäkin kaudella pelikiellossa.

”Liiga julkaisi lähes kaiken valituksesta”, Larva ihmettelee.

”Tämä on Liigan oikeudenkäytössä kaikkien aikojen pohjanoteeraus”, hän sanoo.

Edellisenä pohjanoteerauksena Larva pitää sitä, että SM-liiga ei kertonut yhdeksän ottelun pelikiellosta lainkaan Tyrväiselle henkilökohtaisesti, vaan hän joutui lukemaan siitä lehdestä.

”Ymmärtääkseni tietojen julkaisu valituksesta on kiellettyä. Nämä ovat luottamuksellisia asioita, ja tarkoitus on, että siellä [oikeusturvalautakunnassa] saadaan oikeutta. Nyt sitä oikeutta ei tule, koska asiaa retosteltu aiemmin julkisuudessa ja valitusta retostellaan julkisuudessa.”

Larva on pyytänyt SM-liigaa poistamaan tiedotteen verkkosivuiltaan, mutta vielä lauantaina kello 14 tiedote oli luettavissa.

”Mitä ihmettä Liigassa on mietitty? Miksi ne tekevät noin, miksi tiedotetta ei ole edelleenkään poistettu?”

”Olemme pyytäneet sen poistamista, koska se on vastoin sääntöjä. He eivät reagoi siihen millään tavalla. Ihmettelen syvästi heidän toimintaansa. ”

Larvan mukaan he harkitsevat toimenpiteitä SM-liigaa vastaan, kuitenkin vasta sen jälkeen, kun Urheilun oikeusturvalautakunta on antanut päätöksensä valituksessa ja käsitelleet mahdollisesti myös SM-liigan toimintaa.

”Heidän sääntöjään tässä on rikottu, ei meidän.”

SM-liigan viestintä- ja PR-päällikön Antti Pärnäsen mukaan Liiga päätti julkistaa tiedotteensa huolellisen harkinnan jälkeen.

”Halusimme olla avoimia asian kanssa.”

”Kurinpitäjämme Sampo Liusjärvi on juristi ja hän konsultoi asiassa muutamaa ulkopuolista juristia. Pykälät käytiin läpi ja julkaistu teksti käytiin läpi ennakkoon, ja todettiin, että se on puolueeton ja pykälien mukaan mennään.”

Pärnäsen mukaan on kuitenkin mahdollista, että teksti poistetaan.

”Asiaa käydään vielä läpi.”

Ilta-Sanomien mukaan Urheilun oikeusturvalautakunta aikoo tutkia, onko sen sääntöjä rikottu.

Oikeusturvalautakunnan sihteeri Timo Ojala sanoi HS:lle, että tieto valituksen jättämisestä ei ole salassapidettävää tietoa, mutta valituksen tekemisen perusteet sen sijaan ovat.

”SM-liigan tiedotteen kappale, jossa on kirjoitettu Tyrväisen valituksen perusteista, on ongelmallinen”, hän toteaa.

Ojala kertoo viestittäneensä näkemyksen molemille osapuollille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!