Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifan eettinen komissio: ”Blatteria ja Platinia pitää rangaista”

Urheilu
 
RUBEN SPRICH
Fifan pitkäainen puheenjohtaja Sepp Blatter ja Uefan puheenjohtaja Michel Platini
Fifan pitkäainen puheenjohtaja Sepp Blatter ja Uefan puheenjohtaja Michel Platini Kuva: RUBEN SPRICH

Kansainvälisen palloliiton Fifan puheenjohtajaa Sepp Blatteria ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtajaa Michel Platinia pitää rangaista. Näin sanoo Blatterin ja Platinin toimintaa tutkineen Fifan eettinen komissio.

Eettinen komissio ei kerro perusteluja rangaistusvaatimuksilleen tässä vaiheessa, mutta se on antanut raporttinsa liiton tuomioelimelle.

Blatter ja Platini hyllytettiin 90 päiväksi korruptiotutkimusten takia. Tutkinnan kohteena on ollut Fifan Platinille vuonna 2011 Blatterin valtuuttamana suorittama kahden miljoonan euron maksu. Platinin mukaan maksu oli pätevä korvaus työstä, jonka hän oli tehnyt Fifalle yhdeksän vuotta aiemmin.

Blatter ja Platini ovat kiistäneet väärinkäytökset. Heidän mukaansa työsuorituksesta oli tehty suullinen sopimus.

Myös Sveitsin viranomaiset ovat käynnistäneet rikostutkinnan Blatterista koskien kahden miljoonan euron maksua. Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan Platinin asema on epäillyn ja todistajan välimaastossa.

Platini on tavoitellut paikkaa Blatterin seuraajana Fifan puheenjohtajana. Hyllytyksen takia hänen osallistumisensa helmikuussa järjestettävään vaaliin näyttää kuitenkin mahdottomalta.

Fifa julkisti viime viikolla ehdokkaat helmikuun vaaliin, eikä Platini ollut mukana listalla. Blatterin paikkaa tavoittelevat Prinssi Ali Bin al-Hussein, Jerome Champagne, Gianni Infantino, Salman Bin Ebrahim al-Khalifa ja Tokyo Sexwale.

Lähteet: Reuters, AFP, BBC

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!