Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antti Tyrväinen valittaa pelikiellostaan

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Tero Hakola HS

Ari Pusa HS

Yhdeksän ottelun pelikiellon saanut jääkiekkoilija Antti Tyrväinen valittaa tuomiostaan Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Tyrvänen taklasi sääntöjen vastaisesti Kristian Kuuselaa viikko sitten perjantaina.

Tapparan ykköshyökkääjä joutui jättämään väliin kaksi liigapeliä. Hän pelasi torstaina HIFK:ta vastaan Helsingissä.

Tyrväisen valituksen mukaan häntä rangaistaan kahteen kertaan sakkoa korottamalla ja pelikieltoa pidentämällä. Tyrväisen mukaan hänen taklauksensa ei osunut ensisijaisesti päähän vaan olkapäähän.

Tyrväinen vetoaa lieventävänä asianhaarana saamaansa negatiiviseen julkisuuteen. Hän menettää sakkona 15 prosenttia kausipalkastaan.

Tyrväisen agentti Ilkka Larva oli lauantaina tyrmistynyt, että Liiga oli julkistanut pelaajan valituksen perjantai-iltana verkkosivuillaan.

Urheilun oikeuslautakunnan sääntöjen mukaan asian käsittely ja lautakunnalle toimitetut valitus- ja vastausasiakirjat eivät ole julkisia – ellei lautakunta asianosaisten suostumuksella nimenomaan toisin päätä.

”Liiga julkaisi lähes kaiken valituksesta”, kummastelee Larva. ”Tämä on Liigan oikeudenkäytössä kaikkien aikojen pohjanoteeraus.”

Larvan mukaan Liiga toimi väärin, kun se ei kertonut pelikiellosta Tyrväiselle henkilökohtaisesti, vaan pelaaja luki siitä lehdestä.

”Nämä ovat luottamuksellisia asioita, ja tarkoitus on, että oikeusturvalautakunnassa saadaan oikeutta. Nyt sitä oikeutta ei tule, koska valitusta retostellaan julkisuudessa”, sanoo Larva, joka sanoo harkitsevansa toimenpiteitä Liigaa vastaan.

Liigan viestintä- ja PR-päällikön Antti Pärnäsen mukaan Liiga päätti julkistaa tiedotteensa huolellisen harkinnan jälkeen.

”Halusimme olla avoimia asian kanssa”, sanoo Pärnänen. ”Kurinpitäjämme Sampo Liusjärvi on juristi ja hän konsultoi asiassa muutamaa ulkopuolista juristia. Pykälät ja julkaistu teksti käytiin läpi ennakkoon. Todettiin, että se on puolueeton ja pykälien mukaan mennään.”

HS:n tietojen mukaan Liigan johto harkitsi lauantaina, poistaako se Tyrväisen valituksen sivuiltaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!