Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palloliitto tarvitsee ”sote-uudistuksensa”

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
HJK on juhlinut liigakentillä, mutta ei Palloliiton liittohallituksessa. Liittovaltuusto ei valinnut hallitukseen taaskaan yhtään liigaseurojen edustajaa.
HJK on juhlinut liigakentillä, mutta ei Palloliiton liittohallituksessa. Liittovaltuusto ei valinnut hallitukseen taaskaan yhtään liigaseurojen edustajaa. Kuva: Rio Gandara / HS

Suomalaiset jalkapallon huippuseurat eli käytännössä Veikkausliigaseurat pysyvät paitsiossa Palloliiton johdosta. Viikonloppuna Pietarsaaressa kokoontunut Palloliiton liittovaltuusto valitsi uusia jäseniä liittohallitukseen. Tälläkään kerralla mukaan ei päässyt Veikkausliigaseurojen edustajaa.

Erovuorossa olleet Kari Taira Vaasan piiristä ja Petri Vanhala Helsingin piiristä jatkavat liittohallituksessa valtuuston yksimielisellä päätöksellä. Uusina jäseninä valittiin Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Tom Nevanpää ja Petteri Haapala Pohjois-Suomen piiristä.

Huippuseurojen ääni ei kuulu liittohallituksessa, ja tästä asiasta Veikkausliigaseurat ovat keskustelleet vuosikausia. Tällä kertaa asiaan yritettiin saada muutosta, kun liittohallituksessa tehdään suomalaisen jalkapalloilun strategiatyötä vuosille 2016–2018.

Helsingin piirissä puhetta johtanut KäPan ja Paperiliiton puheenjohtaja Vanhala oli ilmoittanut hyvissä ajoin jäävänsä pois kaikista liiton ja piirin tehtävistään. HJK:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen ilmoitti olevansa käytettävissä Helsingin piiristä liittohallitukseen ja kertoi myös liiton johdolle halukkuudestaan päästä liittohallitukseen.

HJK oli asettanut Helsingin piirin puheenjohtajavaaliin ehdokkaaksi HJK ry:n hallituksen jäsenen Antti-Jussi Väinölän. HJK ajatteli, että Väinölän tullessa valituksi puheenjohtajaksi hän ei asettuisi ehdolle liittohallitukseen, vaan sinne olisi ehdolla Lyytikäinen.

HJK:lla pyyhittiin pöytää. Väinölälle ei pitänyt olla vastaehdokasta, mutta toisin kävi. Ruohonjuuriseurat kerääntyivät kaikessa hiljaisuudessa Pallo-Pojat Juniorien edustajan Mikael Anthonin taakse. Anthoni voitti Väinölän äänin 173–53.

HJK:n ja Lyytikäisen suureksi hämmästykseksi Vanhala ilmoittikin olevansa käytettävissä liittohallitukseen. Piirin hallitus päätyi esittämään liittohallitukseen Vanhalaa, joka tuli valituksi Pietarsaaressa.

Nykyisellä valintatavalla liittohallitukseen ei saada kokoonpanoa, joka palvelisi huippuseurojen etua. Palloliitto pelaa isännättömällä rahalla ja tekee samaan aikaan päätöksiä, jotka koskevat osakeyhtiömuotoisia huippuseuroja.

Palloliitto tarvitsisi oman ”sote-uudistuksensa”. 12 piiriä on liikaa, ja 11-henkinen liittohallitus on sekin liian suuri.

Ongelmana on, että Palloliiton pitäisi muuttaa omaa organisaatiotansa ja päätöksentekoa. Siihen on vaikea uskoa. Huippuseurojen tilaisuus muuttaa asioita on ensi kevään puheenjohtajavaalissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!