Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rytmihäiriöistä kärsivä uimari Liukkonen tähtää edelleen EM-kisoihin

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Ari-Pekka Liukkonen teki kovan harjoituksen maajoukkueen harjoitusleirillä Turussa lokakuussa.
Ari-Pekka Liukkonen teki kovan harjoituksen maajoukkueen harjoitusleirillä Turussa lokakuussa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Ari-Pekka Liukkonen tähtää edelleen joulukuussa pidettäviin lyhyen radan (25 metriä) EM-kisoihin, vaikka hän joutui käymään sairaalassa lauantai-iltana.

Liukkonen voitti lyhyen radan SM-kisoissa Espoossa 50 metrin vapaauinnin hyvällä ajalla 21,45, mutta sen jälkeen sydämen rytmi intoutui liian kovaksi.

Liukkonen kotiutui sairaalasta puolen yön aikoihin.

”Kaikki on kunnossa, ja sydämen rytmi palautui normaaliksi”, sanoo Liukkosen valmentaja Marko Malvela, jonka mukaan julkisuudessa on ylidramatisoitu Liukkosen rytmihäiriöitä. ”Kardiologit ja Suomen olympiakomitean lääkäri ovat tutkineet Liukkosen ja sydän on kuvattu. Kukaan ei ole näyttänyt punaista valoa, etteikö AaPee voisi uida EM-kisoissa. Tiedämme, mistä on kysymys. Häiriöitä tulee, kun ottaa itsestään kaiken irti”, sanoo Malvela.

EM-kisat uidaan joulukuun alussa Israelissa. Liukkoselle on suunniteltu pientä sydänoperaatiota kisojen jälkeen.

Sydämen eteisvärinää potevien rytmihäiriö korjataan niin sanotulla ablaatioleikkauksella, joka tehdään nivustaipeesta laitettavan katetrin avulla. Nivushaavan takia operaatio vaatii noin viikon sairausloman.

Vuoden alussa Liukkosen on tarkoitus lähteä pitkälle harjoittelumatkalle Yhdysvaltoihin. Tavoitteena on edelleen menestyä 100 metrin vapaauinnissa ensi kesän olympialaisissa Riossa.

Espoon altaassa nähtiin SE-vauhtia myös sunnuntaina, kun Mimosa Jallow ui 50 metrin selkäuinnissa ajan 27,57.

Illan finaaleissa Jallow haastoi Hanna-Maria Seppälän 100 metrin vapaauinnissa. Seppälä ei ollut hävinnyt matkaa suomalaiselle 17 vuoteen, eikä niin käynyt nytkään.

Seppälä otti helposti Suomen mestaruuden ajalla 54,00. Jallow hävisi 0,73 sekuntia.

Jallow kuuluu tulevaisuuden nimiin, joka tavoittelee kolmantena naisena paikkaa ensi kesän olympialaisiin. Valmentaja Malvelan mukaan Jallow käy kisarajan kimppuun vasta ensi toukokuussa pitkän radan EM-kisoissa Lontoossa.

”Rajaa ei kannatta metsästää kisasta kisaan”, sanoo Malvela. ”Mimosa tarvitsee kovia kisoja. Suomessa hänen piti uida selkää miesten sarjassa, että saa riittävän vastuksen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?