Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iivo Niskanen hiipui ja kehui Sami Jauhojärven kuntoa

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Viime viikonloppuna Sami Jauhojärvi voitti Oloksella (kuva) pelkällä tasatyöntötekniikalla. Rovaniemellä suksissa oli normaaliin tapaan pitovoiteet.
Viime viikonloppuna Sami Jauhojärvi voitti Oloksella (kuva) pelkällä tasatyöntötekniikalla. Rovaniemellä suksissa oli normaaliin tapaan pitovoiteet. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Vuosi sitten Iivo Niskanen voitti Rukan mc-avauksessa 15 km:n (p) kilpailun, ja Sami Jauhojärvi sijoittui kolmanneksi.

Kaksikon väliin kiilasi Norjan Martin Johnsrud Sundby, joka voitti sittemmin sekä Tour de Skin että maailmancupin kokonaiskilpailun.

Tällä kertaa Rukalla on tarjolla perinteisen normaalimatka vain kolmen osakilpailun minitourin viimeisenä etappina ja takaa-ajokilpailuna, mutta Niskanen ja Jauhojärvi lähtevät silti luottavaisina urakkaan.

Kumpikin oli tyytyväinen viikonloppuunsa Rovaniemen Suomen cupissa.

Sunnuntaina Jauhojärvi voitti vahvalla hiihdolla 16,5 km:n (p) kilpailun noustuaan viimeisellä vitosella pitkään johtaneen Niskasen ohi. Myös kolmanneksi sijoittunut Ville Nousiainen hiihti lopun Niskasta nopeammin.

Jauhojärvi iloitsi, että kuntokäyrä on kääntynyt pienen notkahduksen jälkeen hyvään suuntaan.

”Tuntuu, että oli kansainvälistä vauhtia. Joskus olen maailmancupissa huonompaakin tahtia pitänyt ja ollut kymppisakissa. Kolmannella kiekalla luulin, että peli on [voiton suhteen] menetetty, mutta niin se lähti kääntymään. Eilinen ei painanut jäsenissä, oli tasainen hiihto”, Jauhojärvi sanoi tiedotteessa.

Lauantaina hän sijoittui kolmanneksi Niskasen voittamalla vapaan kympillä.

Niskanenkin oli tyytyväinen, vaikka vauhti hiipui lopussa. Hänen mielestään Jauhojärvi on jopa paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten Rukalla.

”Ihan ookoo, mutta ei hyvä suoritus kokonaisuutena. Ylämäet toimivat tänään suht hyvin, mutta oli jaksamisen puolelta haastetta. Ei ollut niin ehjä hiihto. Ihan hyvä tästä on lähteä Rukalle, ei vaikuta ollenkaan huonolta”, Niskanen sanoi.

Naisten kympillä (p) Krista Pärmäkoski jatkoi siitä mihin lauantaina lopetti. Viime kauden paras suomalaisnainen Kerttu Niskanen joutui taas taipumaan, jopa 16 sekunnilla.

Pärmäkosken meno näytti sivullisista paremmalta kuin mitä hän itse koki.

”Jalat olivat aika väsyneet. Ei ollut rentoa hiihtoa. Lähdin aivan liian lujaa. Tarkoitus oli hiihtää ekat nousut rennosti, mutta kun joutui nousuissa aika paljon polkemaan, hiihto ei ollut rentoa”, Pärmäkoski sanoi.

Kerttu Niskanen arveli, että Oloksen maajoukkueleirin harjoittelu painoi vielä.

”Ei ollut helppoa, ei eilen eikä tänään. Sellaista puurtamista, odotin kyllä, että olisi ollut napsun parempaa kuin Oloksella”, Niskanen sanoi viitaten viime viikonlopun Tykkikisoihin, joissa hän jätti perinteisellä Pärmäkosken niukasti kakkoseksi.

Kolmanneksi sijoittui lauantaina tapaan Anne Kyllönen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!