Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hiihdettiinkö viikonlopun kovinta vauhtia muualla kuin Suomen cupissa?

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Krista Pärmäkoski voitti Rovaniemellä molemmat kilpailut.
Krista Pärmäkoski voitti Rovaniemellä molemmat kilpailut. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Hiihdon Suomen cupissa Rovaniemellä nousi viikonloppuna esille tuttu käsite, josta puhutaan eniten juuri tässä vaiheessa kautta, kun maailmancup on alkamassa: kansainvälinen vauhti.

Kyse on lähinnä siitä, miten pitkälle kotimaisen kilpailun voittajien vauhti riittäisi maailmancupissa.

Kun kansainvälistä vertailupohjaa ei ollut tarjolla, vauhtia arvioitiin mutu-menetelmällä ja valmentajien harjaantuneella silmällä.

Sunnuntain voittajista Krista Pärmäkoski oli sitä mieltä, että hänen vauhtinsa ei olisi riittänyt ”kuin kymppisakkiin” maailmancupissa.

Sen sijaan Sami Jauhojärvi tunsi hiihtäneensä kansainvälistä vauhtia.

Se on ainakin selvää, että molemmat ovat varsin mainiossa alkutalven kunnossa.

Kansainvälistä vauhtia arvioitaessa pitää aina katsoa myös sitä, kuka sijoittui toiseksi ja millä erolla sekä millaisella ladulla hiihdettiin.

Sunnuntaina Rovaniemellä kakkosiksi sijoittuivat Kerttu ja Iivo Niskanen.

Kerttu Niskanen oli koko matkan Pärmäkoskea perässä. Sen sijaan Iivo Niskanen johti miesten kilpailua vielä 10,4 km:n väliajoissa, mutta hävisi Jauhojärvelle viimeisellä kuudella kilometrillä peräti 25 sekuntia.

Rukan mc-avaukseen verrattuna Rovaniemellä hiihdettiin melko helpoilla laduilla.

Rukalla vaatimustaso nousee. Ladun korkeusero lähes tuplaantuu, ja pisimmän nousun päällä ei alakaan helpottava alamäki vaan yli puolen kilometrin pituinen tasainen osuus. Siellä pitää edelleen jaksaa tehdä työtä, jos tarkoitus on menestyä.

Miesten molemmat kilpailut Rovaniemellä kertoivat siitä, että Jauhojärvi oli lähempänä parasta virettään kuin Iivo Niskanen. Tämän paljasti osaltaan lauantain vapaan kisa, jossa Jauhojärvi hävisi heikommalla hiihtotavallaan Niskaselle tavallaan liian vähän.

Lauantain parasta vapaan hiihtotavan vauhtia Suomen maaperällä nähtiinkin todennäköisesti Saariselällä, jossa käytiin kansainväliset FIS-tason kisat – ilman mainittavia suomalaisia.

Siellä Venäjän maajoukkuemiehet veivät kolmoisvoiton olympiavoittaja Aleksandr Legkovin johdolla, ja neljänneksi sijoittui vain kuuden sekunnin päässä kärjestä moninkertainen olympiavoittaja Dario Cologna Sveitsistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!