Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Chelsea teki miljoonatappiot, eikä kovin hyvin mene kentälläkään

Urheilu
 
Andrew Boyers / Reuters
Chelsean lippu makasi kentän laidalla, kun joukkue piti hiljaista hetkeä ennen Norwich-ottelua.
Chelsean lippu makasi kentän laidalla, kun joukkue piti hiljaista hetkeä ennen Norwich-ottelua. Kuva: Andrew Boyers / Reuters

Lontoolaisella Chelsean jalkapalloseuralla menee nyt kehnosti joka paikassa. Valioliigassa joukkue kelluu sijalla 15, ja talouspuolella on jopa vielä vaikeampaa.

Seura ilmoitti tehneensä 23,1 miljoonan punnan eli 32,9 miljoonan euron tappion viime tilikaudellaan. Tappioon kuuluu viime kausi, ja sitä rasittaa varsinkin aikainen karsiutuminen Mestarien liigasta.

Vaikka tappiota kertyi 32,9 miljoonaa euroa, pysyy Chelsea niukasti UEFA:n taloudellisen Fair Playn raameissa. Se tarkoittaa, etteivät seurat saa elää törkeästi yli varojensa. Tappion suuruus on suhteessa liikevaihtoon.

Chelsean tuotot viime tilikaudelta olivat 314,3 miljoonaa puntaa, mutta menot silti pitkälti miinuksella.

Venäläistaustainen Roman Abramovitš omistaa Chelsean. Hän osti seuran vuonna 2003, ja on siitä lähtien joutunut olemaan hyvin avokätinen.

Viime vuoden marraskuussa seura kertoi tehneensä plussaa 18,4 miljoonaa puntaa. Ensimmäisen voitokkaan tuloksensa Chelsea kirjasi Mestarien liigan voittovuonna 2012, kun kirstun pohjalle jäi 1,4 milj. puntaa.

Kaikki muut vuodet ja tilinpäätökset ovat olleet tappiollisia, ja Abramovitš on hoitanut laskut omistajan velvollisuudella.

”Valioliigamestaruudesta johtuen uskomme tämän vuoden tuovan ennätyksellisen tuoton”, seura ilmoitti tiedotteessaan.

”Näitä tuottoja vauhdittavat uudet mainossopimukset, mukaanlukien ennätyksellinen yhteistyösopimus Yokohaman kanssa, Mestarien liiga ja Englannin Valioliigan tv-sopimus”, seura tiedotti.

Lähde: AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!