Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjalainen paralympiaurheilija ihmettelee Sotšin dopingtestausta – venäläiset ohjattiin toiseen testihuoneeseen

Urheilu
 

Venäjän urheilun dopingkulttuuri on joutunut valokeilaan maan yleisurheilussa paljastuneet laajamittaisen dopingin käytön takia.

Kaksi viikkoa sitten Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF päätti sulkea Venäjän yleisurheilijat toistaiseksi kansainvälisestä toiminnasta sen jälkeen kun Maailman antidopingtoimisto Wada oli julkaissut synkän raportin Venäjän dopingtilanteesta.

Sotšin paralympialaisiin osallistunut norjalainen ampumahiihtäjä Nils-Erik Ulset on kertonut nyt omista kokemuksistaan venäläisestä dopingtestauksesta. Ulset voitti hopeaa 15 kilometrin kisassa.

”Istuin odottamassa vuoroani virtsatestin antamiseen testihuoneen ulkopuolella. Huomasin, että ulkomaalaiset urheilijat koottiin yhteen huoneeseen ja venäläiset urheilijat toiseen huoneeseen”, Ulset kertaa tapahtumia Norjan yleisradion NRK:n haastattelussa.

”Huomasin myös, että venäläiset viipyivät huoneessa vain kolmesta neljään minuuttia. Testiä ei ole mahdollista tehdä niin nopeasti”, Ulset sanoo.

Hän kertoo yrittäneensä mennä venäläisten käyttämään huoneeseen, mutta hänet ohjattiin pois.

Ulset oli dopingtestissä normaalikisan ja 12,5 kilometrin kilpailun jälkeen. Hänen mukaansa samanalainen järjestely oli molempien kisojen dopingtestissä.

Ulset kertoo olleensa jänishousu eikä ottanut asiaa esille heti tuoreeltaan. Hän sanoo yrittäneensä keskittyä mahdollisimman hyvin omiin urheilusuorituksiinsa sen sijaan että olisi epäillyt muita.

Venäjän dopingongelman tultua julkisuuteen hän halusi kuitenkin kertoa nyt oman kokemuksensa. Ulset ei syytä eikä epäile ketään dopingista, mutta pitää kisojen testausjärjestelyjä epäilyttävinä.

Venäjä on ilmoittanut rakentavansa antidopingjärjestelmänsä uusiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!