Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hullu salibandyottelu Ruotsissa: Yksi pelaaja teki 33 tehopistettä – ei onnistuisi Suomessa

Urheilu
 

Ruotsin salibandysarjojen uusi piste- ja maaliennätys on nyt Skår IBK:n Fredrik Herlogssonin hallussa.

Herlogsson mätti peräti 20 maalia ja antoi tämän päälle 13 maalisyöttöä, kun hänen joukkueensa kukisti Ruotsin salibandyliiton kuudennen divisioonan ottelussa Göteborgissa Somalia BK:n maalein 66–0.

Somalia BK on uusi seura, joka pyrkii kotouttamaan maahanmuuttajia Ruotsiin. Joukkue koostuu vasta-alkajista ja ottelu Skår IBK:ta vastaan oli sen historian viides peli.

Skår IBK:n tarjoama vastaanotto ei ollut ehkä kaikista helläkätisin. Joukkue teki ensimmäisessä erässä 21 maalia, toisessa erässä 26 ja vielä päätöserässäkin 19.

Maalitykki Herlogsson kehui vastustajaa yritteliäisyydestä.

”He juoksivat ja taistelivat. Maalivahti teki useita huippupelastuksia”, hän sanoi Aftonbladetissa.

Herlogsson rikkoi viime perjantaina pelatussa ottelussa Ruotsin virallisten salibandyotteluiden maali- ja piste-ennätykset. Ottelu on myös Ruotsin salibandyhistorian runsasmaalisin.

Alekuriren-lehden haastattelussa Herlogsson kertoi joukkueen huomanneen toisen erän jälkeen, että ottelu voi päätyä historian kirjoihin.

Suomessa vastaavat murskalukemat eivät ole käytännössä mahdollisia.

Salibandyliiton kilpailusääntöjen mukaan juniorisarjoissa ja turnausmuotoisissa aikuisten sarjoissa ottelu keskeytetään 12 maalin eroon. Naisten ykkösdivisioonassa ja liigassa sekä miesten kakkos- ja ykkösdivisioonassa sekä liigassa otteluissa pelataan aina täydet 60 minuuttia maalimäärästä riippumatta.

Korkeammissa sarjoissa tasaerot ovat kuitenkin sen verran tasaiset, että Ruotsin kaltaista maalieroa ei voi syntyä.

”Joissain miesten kakkosdivisioonan loppukauden otteluissa tapahtuu repsahduksia, kun hännänhuippu pelaa maalivahdilla ja viidellä kenttäpelaajalla. Silloin saattaa tulla 25 maalin eroja”, Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen kertoo.

Vehniäisen mukaa Suomessa ei ole tilastoitu suurinta voittoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?