Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valon ja Olympiakomitea yhdistäminen saa myös kritiikkiä

Urheilu
 

TUL:n puheenjohtaja Sirpa Paatero on huolissaan kunto- ja harrasteliikunnan asemasta, mikäli Suomen olympiakomitea ja urheilun keskusjärjestö Valo yhdistetään yhdeksi järjestöksi.

Valon ja Olympiakomitean yhteinen pääsihteeri Teemu Japisson esittelee ensi perjantaina järjestöväelle suunnitelmia yhdestä kattojärjestöstä. HS uutisoi asiasta perjantaina.

Valon ja Olympiakomitean operatiivinen toiminta yhdistettiin jo vuosi sitten järjestöissä pidettyjen yt-neuvottelujen jälkeen. Valolla ja olympiakomitealla on myös sama puheenjohtaja, Veikkauksen entinen toimitusjohtaja Risto Nieminen.

”Huoleni on se, että kuka ja mikä taho ottaa vastuusta kunto- ja harrasteliikunnasta”, Paatero sanoo.

”Kun Valo perustettiin, kaikki vakuuttivat, että huippu-urheilu ja yleinen liikuntajärjestö pitää olla erikseen. Nyt ollaan kuitenkin tässä tilanteessa.”

Olympiakomitean ja Valon yhdistymistä kannattavat tiettävästi etenkin isot lajiliitot.

”Näen tämän pelkästään positiivisena hankkeena”, Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi toteaa.

”Joukkojen kasaaminen ja toiminnan selkiyttäminen on järkevää.”

Haaponiemen mukaan on hyvä asia, jos mahdollisimman iso osa rahoissa kohdistuu järjestörakennelmien sijaan suoraan urheiluun.

”Kuntourheilu ei lopu, jos joku kattojärjestö lopetetaan. Lopettavatko ihmiset silloin hiihtämisen, sauvakävelyn ja pallonpelaamisen?”

Vammaishuippu-urheilusta vastaava Paralympiakomitea aikoo näillä näkymin jatkaa itsenäisenä toimijana tiiviissä yhteistyössä etenkin Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kanssa.

”Katsomme prosessia ensi vuonna, mutta emme ole tässä vaiheessa hyppäämässä junaan aktiivisesti”, liiton puheenjohtaja Petri Pohjonen sanoo.

Pohjonen muistuttaa, että suomalaiset vammaisurheilijat ovat saavuttaneet paljon menestystä verrattain pienillä resursseilla.

”Paralympiakomitean työ on vienyt vahvasti meidän huippu-urheilua eteenpäin. Ei ole nähtävissä muuta tahoa, joka olisi ottanut vahvan otteen meidän urheilusta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!