Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jagr, 43, johtaa Floridaa, Barkov onnistuu myös, mutta sekään ei tunnu riittävän

Urheilu
 
Robert Mayer / USA Today
Jaromir Jagr (toinen vas.) juhli maaliaan NY Rangersia vastaan ja sai ryhmään mukaan Jonathan Huberdeaun (vas.), Jussi Jokisen ja Aaron Ekbladin.
Jaromir Jagr (toinen vas.) juhli maaliaan NY Rangersia vastaan ja sai ryhmään mukaan Jonathan Huberdeaun (vas.), Jussi Jokisen ja Aaron Ekbladin. Kuva: Robert Mayer / USA Today

Florida Panthersilla on pienoinen ongelma jääkiekkoliiga NHL:ssä. Joukkueen parhaat hyökkääjät ovat nuorin ja vanhin.

Suomalainen keskushyökkääjä Aleksander Barkov, 20, on pelannut paluunsa jälkeen neljä ottelua ja tehnyt kolme maalia. Silti joukkue on saanut vain neljä pistettä.

Los Angeles Kings haki 3–1-voiton Sunrisesta, eikä Barkovin tekemä maali paljon lohduttanut.

Tšekkiveteraani Jaromir Jagr, 43, johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä tehoilla 8+9=17.

”Olen huolissani, kun meidän pitäisi saada lisää voittoja, että pääsisimme takaisin kisaan play offs -paikasta”, Jagr sanoi paikallisen Sun Sentinel -lehden verkkosivuilla.

Loukkaantumisen takia Barkov on pelannut vain 11 ottelua. Hän sai lokakuussa kiekon käteensä Chicagoa vastaan, ja pieni murtuma piti hänet sivussa vajaan kuukauden ja kymmenen ottelua.

Pitkästä tauosta huolimatta Barkov on pelannut melkein pisteen keskiarvolla. Lukemat 6+4 ovat joukkueen tehokkaimmat, kun lasketaan pelatut ottelut.

Floridalle helmikuun alku on yleensä tarkoittanut totisen kauden päättymistä. Silloin ero pudotuspeliviivaan on kasvanut niin isoksi, ettei lopuilla noin 30 ottelulla ole kuin kosmeettinen merkitys. Nytkin tilanne on sellainen, ettei enää kovin monta tappiota voi tulla peräkkäisissä otteluissa, kun unelmat play offsista katoavat.

Jagr lupasi viime keväänä pelatun MM-turnauksen jälkeen, että pitää huolen Floridan Stanley Cup -jahdista ja odottaa siihen urakkaan Barkovia mukaan.

Nyt kaksikko pelaa sillä tasolla, että himoittu viiva voisi lähestyä, mutta tukea tulee liian vähän muualta.

Jussi Jokisen peli kulkee, mutta maaleja hänkin saisi tehdä enemmän. Viisi ei ihan riitä. Sitä samaa joukkueen fanit odottavat kaikilta.

Amerikkalaishyökkääjät Nick Bjugstad ja Vincent Trocheck ovat tehneet seitsemän maalia mieheen. Mukava luku molemmille, mutta liigan kärkivauhtiin hekään eivät ehdi. Trocheck on vasta 22-vuotias ja hänen uransa menee seuran onneksi yläviistoon.

Voiko edes olla realistista, että kahden eri sukupolven pelaajat johtaisivat seuransa menestykseen. Barkov on hyvä, mutta ei ihmemies. Jagr on edelleen uskomaton, mutta ei liigan nykytähtien tahdissa.

Jagr on tehnyt NHL-urallaan tähän mennessä 730 maalia. Edelle pääsee enää pari legendaa. Marcel Dionne teki 731 osumaa. Sitten tulee pieni rako ennen Brett Hullin 741 maalia. Gordie Howe paukutti 801 häkkiä, mutta Wayne Gretzky huimat 894.

Missä Jagr olisikaan, jos ei olisi pelannut kolmea kautta itäliiga KHL:ssä välillä.

”Haastaisin Gretzkyn juuri nyt”, Jagr sanoi floridalaisen lehden sivuilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!