Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestöjen yhdistäminen saa kritiikkiä

Urheilu
 

TUL:n puheenjohtaja Sirpa Paatero (sd.) on huolissaan kunto- ja harrasteliikunnan asemasta, mikäli Suomen olympiakomitea ja urheilun keskusjärjestö Valo yhdistetään yhdeksi järjestöksi.

Valon ja Olympiakomitean yhteinen pääsihteeri Teemu Japisson esittelee ensi perjantaina järjestöväelle suunnitelmia yhdestä kattojärjestöstä.

Valon ja Olympiakomitean operatiivinen toiminta yhdistettiin jo vuosi sitten järjestöissä pidettyjen yt-neuvottelujen jälkeen. Valolla ja olympiakomitealla on myös sama puheenjohtaja, Veikkauksen entinen toimitusjohtaja Risto Nieminen.

”Huoleni on se, kuka ja mikä taho ottaa vastuusta kunto- ja harrasteliikunnasta”, Paatero sanoo.

”Kun Valo perustettiin, kaikki vakuuttivat, että huippu-urheilu ja yleinen liikuntajärjestö pitää olla erikseen. Nyt ollaan kuitenkin tässä tilanteessa.”

Vammaishuippu-urheilusta vastaava Paralympiakomitea aikoo näillä näkymin jatkaa itsenäisenä toimijana tiiviissä yhteistyössä etenkin Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kanssa.

”Katsomme prosessia ensi vuonna, mutta emme ole tässä vaiheessa hyppäämässä junaan aktiivisesti”, liiton puheenjohtaja Petri Pohjonen sanoo.

Pohjonen muistuttaa, että suomalaiset vammaisurheilijat ovat saavuttaneet paljon menestystä pienillä resursseilla.

”Paralympiakomitean työ on vienyt vahvasti meidän huippu-urheilua eteenpäin. Ei ole nähtävissä muuta tahoa, joka olisi ottanut vahvan otteen meidän urheilusta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!