Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mogren haluaa rankempia latuja

Urheilu
 

Hiihdon ruotsalainen olympiavoittaja ja moninkertainen maailmanmestari Torgny Mogren on huolissaan lajinsa tilasta.

Mogren pelkää, että viime vuosina ilman pitovoiteita tasatyönnöllä hiihtäminen tuhoaa perinteisen hiihtotavan kokonaan.

”Iso osa perinteisen hiihtotavan tekniikasta jää käyttämättä, eikä jalkojen käyttöön ole mitään syytä”, Mogren pahoittelee. ”Olen todellakin huolissani tasatyönnön yleistymisestä. Se olisi kauhean tylsää.”

Perinteisen hiihtotavan maratonkilpailuissa tasatyöntö on ollut arkipäivää jo vuosia. Siellä latuprofiilit ovat sekä ylä- että alamäkeen niin loivia, että tasatyöntö on paras tapa edetä.

Tasatyöntäjiä on nähty myös maailmancupin kisoissa helpoilla radoilla ja liukkaalla kelillä. Kazakstanin Aleksei Poltoranin voitti viime kaudella tasatyönnöllä jo maailmancupin osakilpailun Tour de Skin neljännellä etapilla.

Mogrenin mukaan radoista on tehtävä vaativampia, jotta hiihtäjät joutuvat käyttämään pitovoiteita ja jalkojaan myös perinteisellä hiihtotavalla.

Hän ymmärtää, että hiihtäjät yrittävät voittaa kilpailun kaikin sallituin keinoin. Mogren itse oli vapaan hiihtotavan pioneereja 80-luvulla, ja yksi tekniikoista ristittiin hänen mukaansa.

Suomen parhaimpiin tasatyöntäjiin kuuluva Sami Jauhojärvi arvioi tammikuussa HS:ssä, että tasatyönnön käyttö voidaan pitää aisoissa järjestämällä perinteisen osakilpailut kyllin vaativilla radoilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?