Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelaajayhdistys: Espoon Bluesin pelaajat vapaita lähtemään, jos palkkoja rästissä perjantaina

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Bluesin toimitusjohtajan Jarmo Koskisen mukaan seura on pystynyt maksamaan jonkin verran palkkoja tiistaina ja keskiviikkona.
Bluesin toimitusjohtajan Jarmo Koskisen mukaan seura on pystynyt maksamaan jonkin verran palkkoja tiistaina ja keskiviikkona. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Erittäin pahoissa talousvaikeuksissa olevan Espoon Bluesin pelaajat saavat purkaa sopimuksensa, mikäli seura ei maksa palkkoja tämän viikon perjantaihin mennessä. Näin sanoo Jääkiekon Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela HS:lle.

Perjantaina tulee kuluneeksi kaksi viikkoa Bluesin marraskuun palkkapäivästä. Joukkueen kapteeni Kim Hirschovits sanoi kuitenkin keskiviikkoaamuna Ylen haastattelussa, että monikaan pelaaja ei ole palkkaansa saanut.

”Kun palkanmaksupäivästä tulee kuluneeksi kaksi viikkoa, ja jos palkkaa ei ole maksettu, se oikeuttaisi pelaajan purkamaan sopimuksensa”, Saarela selvittää.

Hän muistuttaa, että työnantajan ykkösvelvollisuus on maksaa palkat ajallaan.

”Lain pykälässä puhutaan olennaisesta rikkomuksesta. Lähtökohta on kuitenkin se, että siellä on ollut palkat myöhässä ja joillakin jo toista kertaa eli toistuvuuskin on mukana”, hän perustelee.

Bluesin toimitusjohtaja Jarmo Koskinen kertoi keskiviikkona HS:lle seuran pystyneen maksamaan jonkin verran palkkoja tiistaina ja keskiviikkona.

”Torstaina voimme maksaa toivoakseni suuremman summan.”

Hän ei ota kantaa, koska seura pystyy maksamaan marraskuun palkat kokonaisuudessaan. Bluesin toimistolla ei olla kuitenkaan luovutettu.

”Maksamme marraskuun palkat ja joulukuunkin.”

Bluesin lähiajan taloustilanne riippuu paljon riippuu siitä, kuinka paljon se saa houkuteltua yleisöä katsomoihin ja yrityksiä tuekseen. Mahdollisia omistusjärjestelyjä Koskinen ei kommentoi.

”Operatiivinen johto pyrkii kaivamaan rahaa markkinoilta mahdollisimman paljon ja omistajat vastaavat omistamisesta”, hän toteaa työnjaosta.

Bluesin pelaajissa on ilmennyt kiinnostusta sopimuksen purkuihin. Saarelan mukaan viikon aikana häneen on sopimusasioissa ollut yhteydessä muutamia pelaajia.

Purkamisesta kiinnostuneilla on todennäköisesti jo uusi seura valmiiksi katsottuna.

”Varmaan asia on niin, että jos joku pelaaja asiaa harkitsee, hänellä pitää olla varasuunnitelma, mitä meinaa jatkossa tehdä.”

Saarelan mukaan Pelaajayhdistys ei halua vaikeuttaa Bluesin asemaa.

Pelaajille lähettämissä ohjeissa hän neuvoo antamaan seuralle vielä yhden mahdollisuuden velvoitteiden hoitamiseen, jotta sopimuksen purkaminen ei tule seuralle yllätyksenä.

”Tämä on kuitenkin niin merkittävä asia, että meidän on pakko reagoida. Olemme pelaajien edunvalvojia, ja olen pyrkinyt tuomaan eri vaihtoehtoja esille seikkaperäisesti.”

Saarela on toiminut pelaajien edunvalvojana 14 vuotta. Bluesin taloustilanteen vakavuudesta kertoo se, että hän ei muista Liigasta vastaavia ongelmia.

”2000-luvun alussa oli muutama tapaus, joissa seura ei pystynyt palkanmaksupäivänä aivan kaikkien pelaajien palkkoja täysimääräisesti maksamaan. Jopa Pelicans maksoi palkat ajallaan, kun se joutui yrityssaneeraukseen 2004.”

Palkat ovat viimeinen kuluerä, jonka seura jättää hoitamatta, vaikka tilanne olisi vaikea. Maksamatta jättämisellä on monenlaisia merkittäviä seurauksia.

”Sillä saadaan huonoa mainosta itselle ja jääkiekolle ja vaikutukset voivat olla joukkueen sisällä todella arvaamattomia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?