Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon Bluesin ahdinko: Pelaajalla on oikeus purkaa sopimuksensa

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Bluesin toimitusjohtajan Jarmo Koskisen mukaan seura on pystynyt maksamaan jonkin verran palkkoja tiistaina ja keskiviikkona.
Bluesin toimitusjohtajan Jarmo Koskisen mukaan seura on pystynyt maksamaan jonkin verran palkkoja tiistaina ja keskiviikkona. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Erittäin pahoissa talousvaikeuksissa olevan Espoon Bluesin pelaajat saavat purkaa sopimuksensa, mikäli seura ei maksa palkkoja tämän viikon perjantaihin mennessä. Näin sanoo Jääkiekon Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

Perjantaina tulee kuluneeksi kaksi viikkoa Bluesin marraskuun palkkapäivästä. Joukkueen kapteeni Kim Hirschovits sanoi Ylen haastattelussa, ettei monikaan pelaaja ole saanut palkkaansa.

”Kun palkanmaksupäivästä tulee kuluneeksi kaksi viikkoa, ja jos palkkaa ei ole maksettu, se oikeuttaisi pelaajan purkamaan sopimuksensa”, Saarela selvittää HS:lle.

Hän muistuttaa, että työnantajan ykkösvelvollisuus on maksaa palkat ajallaan.

”Lain pykälässä puhutaan olennaisesta rikkomuksesta. Lähtökohta on kuitenkin se, että palkat ovat olleet myöhässä ja joidenkin pelaajien kohdalla jo toista kertaa eli toistuvuuskin on mukana”, Saarela perustelee.

Bluesin toimitusjohtaja Jarmo Koskinen kertoi keskiviikkona HS:lle seuran pystyneen maksamaan jonkin verran palkkoja tiistaina ja keskiviikkona.

”Torstaina voimme maksaa toivoakseni suuremman summan.”

Koskinen ei ota kantaa, koska seura pystyy maksamaan marraskuun palkat kokonaisuudessaan. Bluesin toimistolla ei ole kuitenkaan luovutettu. ”Maksamme marraskuun palkat ja joulukuunkin.”

Bluesin lähiajan taloustilanne riippuu siitä, kuinka paljon seura saa houkuteltua yleisöä katsomoihin ja yrityksiä tuekseen. Mahdollisia omistusjärjestelyjä Koskinen ei kommentoi.

”Operatiivinen johto pyrkii kaivamaan rahaa markkinoilta mahdollisimman paljon ja omistajat vastaavat omistamisesta ja sijoituksista”, hän toteaa työnjaosta.

Bluesin pelaajissa on ilmennyt kiinnostusta sopimuksen purkuihin.

Saarelan mukaan viikon aikana häneen on ollut sopimusasioissa yhteydessä muutamia pelaajia.

Purkamisesta kiinnostuneilla on todennäköisesti jo uusi seura valmiiksi katsottuna.

”Varmaankin asia on niin, että jos joku pelaaja purkamista harkitsee, hänellä pitää olla varasuunnitelma siihen, mitä aikoo jatkossa tehdä.”

Saarelan mukaan Pelaajayhdistys ei halua vaikeuttaa Bluesin asemaa. Pelaajille lähettämissään ohjeissa hän neuvoo antamaan Bluesille vielä yhden mahdollisuuden velvoitteiden hoitamiseen, jotta sopimuksen purkaminen ei tule yllätyksenä.

”Tämä on kuitenkin niin merkittävä asia, että meidän on pakko reagoida. Olemme pelaajien edunvalvojia, ja olen pyrkinyt tuomaan eri vaihtoehtoja esille seikkaperäisesti.”

Saarela on toiminut pelaajien edunvalvojana 14 vuotta. Bluesin taloustilanteen vakavuudesta kertoo se, että hän ei muista Liigasta vastaavia ongelmia.

”2000-luvun alussa oli muutama tapaus, että seura ei pystynyt palkanmaksupäivänä aivan kaikkien pelaajien palkkoja täysimääräisesti maksamaan. Jopa Pelicans maksoi palkat ajallaan, kun se joutui yrityssaneeraukseen 2004.”

Palkat on viimeinen kuluerä, jonka seura jättää hoitamatta, vaikka tilanne olisi vaikea. Maksamatta jättämisellä on monenlaisia merkittäviä seurauksia.

”Sillä saadaan huonoa mainosta itselle ja jääkiekolle ja vaikutukset voivat olla joukkueen sisällä todella arvaamattomia.”

Blues kohtasi keskiviikkona Liigassa Tampereen Ilveksen. Selostus ottelusta ei ehtinyt lehden kaikkiin painoksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?