Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pahamaineinen ottelumanipuloija vapautettiin Singaporessa – vangittuna pitämiseen ei perusteita

Urheilu
 
Jouni Kela / Lehtikuva
Wilson Raj Perumal saapui Rovaniemen hovioikeuteen 31. tammikuuta 2012. Perumal väittää tulleensa Dan Tan Seet Engin pettämäksi.
Wilson Raj Perumal saapui Rovaniemen hovioikeuteen 31. tammikuuta 2012. Perumal väittää tulleensa Dan Tan Seet Engin pettämäksi. Kuva: Jouni Kela / Lehtikuva

Jalkapallo-otteluiden tulosmanipuloinnista syytetty singaporelainen liikemies Dan Tan Seet Eng on päässyt vapaaksi yli kahden vuoden tutkintavankeuden jälkeen. Kansainvälinen poliisijärjestö Interpol luonnehtii miestä ”maailman pahamaineisimman ottelumanipulointijärjestön johtajaksi”.

Dan Tan, 51, pidätettiin vuoden 2013 lokakuussa rikoslain perusteella, joka mahdollistaa rikoksesta epäiltyjen vangitsemisen ilman oikeudenkäyntiä. Vangitsemisperusteita tarkastellaan vuosittain, ja keskiviikkona vetoomustuomioistuin tuli siihen tulokseen, että Dan Tanin vangittuna pitämiseen ei ollut perusteita.

”Harkitsemme huolella, mitä nykyisessä tilanteessa pitää tehdä”, sisäasianministeriön lausunnossa todettiin.

Lain tarkoitus on varmistaa Singaporen rauha ja ylläpitää turvallisuutta. Dan Tanin kohdalla ratkaisevaksi muodostui se, että väitetyt rikokset ovat tapahtuneet muun muassa Egyptissä, Etelä-Afrikassa, Nigeriassa ja Turkissa, eli yhteyttä Singaporeen ei ole.

Korkeimman oikeuden tuomari Sundaresh Menon toi asian esille perusteluissaan vapauttamiselle.

”Vaikka kyseiset teot ovat rangaistavia, ei ole mitään, mikä osoittaisi, että teot olisivat uhka Singaporen yleiselle turvallisuudelle, rauhalle ja järjestykselle”, hän sanoi lausunnossaan.

Dan Tanin nimi nousi esiin, kun Suomessa pidätetty Wilson Raj Perumal kertoi olleensa tämän yhteistyökumppani, mutta tulleensa petetyksi. Nykyisin Perumal auttaa ottelumanipulaatioiden tutkinnassa Unkarissa.

Lähteet: AFP, Straits Times

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!